Home / SVET / Zadržali muža, ktorý má údajne informácie o objednávateľovi vraždy novinárky na Malte

Zadržali muža, ktorý má údajne informácie o objednávateľovi vraždy novinárky na Malte

19.11.2019 (Webnoviny.sk) – Maltské úrady zadržali muža, ktorý tvrdí, že má informácie o objednávateľovi vraždy investigatívnej novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej. Premiér Joseph Muscat v utorok informoval, že podpísal list s ponukou oficiálnej milosti pre podozrivého, v prípade, že by sa objavili dôkazy vedúce k strojcovi vraždy. Podozrivého, ktorého neidentifikovali, zatkli minulý týždeň pri zásahu v rámci vyšetrovania prania špinavých peňazí. Muž je v súčasnosti pod policajnou ochranou.

Caruanová Galiziová bola tvrdou kritičkou vlády a svojimi odhaleniami v oblasti korupcie a prania špinavých peňazí prispela k predčasným voľbám na Malte. Zomrela v októbri 2017 pri výbuchu bomby nastraženej v jej aute. V decembri toho istého roku zatkli v súvislosti s jej vraždou troch ľudí podozrivých z vykonania vraždy, objednávateľ je dosiaľ neznámy.

Viac k témam: milosť, vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Zadržali muža, ktorý má údajne informácie o objednávateľovi vraždy novinárky na Malte © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peskov potvrdil, že Rusko začalo sťahovať svoje mierové sily z Náhorného Karabachu

Rusko nasadilo niekoľko tisíc vojakov v Náhornom Karabachu v roku 2020 po vtedajšej eskalácii konfliktu Arménska a Azerbajdžanu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *