Home / EKONOMIKA / Informatika / USA odložili sankcie voči Huawei a na ďalších 90 dní povolili dodávky amerických technológií

USA odložili sankcie voči Huawei a na ďalších 90 dní povolili dodávky amerických technológií

19.11.2019 (Webnoviny.sk) – Administratíva prezidenta USA Donalda Trumpa povolila na ďalších 90 dní dodávky amerických technológií čínskej spoločnosti Huawei. Biely dom v máji zaradil túto čínsku technologickú spoločnosť na takzvaný čierny zoznam, pretože ju považuje za riziko pre americkú národnú bezpečnosť. Znamená to, že firmy z USA nemôžu spoločnosti Huawei predávať technológie bez vládneho súhlasu.

Odloženie sankcií sa týka predaja technológií nutných pre to, aby v činnosti pokračovali existujúce telekomunikačné siete. Odloženie sankcií sa predpokladalo, ide už o druhý takýto krok zo strany USA.

Odľahlé oblasti USA

Americký minister obchodu Wilbur Ross uviedol, že povolenie dodávok na ďalších 90 dní umožní mobilným telekomunikačným firmám ponúkať služby v odľahlých oblastiach USA.

Väčší americkí mobilní operátori zariadenia Huawei nepoužívajú, ale menšie vidiecke telekomunikačné firmy zariadenia tejto čínskej spoločnosti majú.

Medzery v opatreniach

Napriek tomu, že firma Huawei je na čiernom zozname, využívajú sa rôzne medzery v rámci tohto opatrenia. Napríklad americké firmy naďalej dodávajú pre Huawei čipy vyrábané mimo USA.

Okrem toho sankcie nebránia telekomunikačným spoločnostiam v USA nakupovať zariadenia Huawei, hoci americká Federálna komisia pre telekomunikácie (FCC) pracuje na zákaze federálnych subvencií v prípade takýchto nákupov.

Zdroj: Webnoviny.sk – USA odložili sankcie voči Huawei a na ďalších 90 dní povolili dodávky amerických technológií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *