Home / SVET / Severná Kórea dala Soulu ultimátum, vyhráža sa strhnutím hotelov v Diamantových horách

Severná Kórea dala Soulu ultimátum, vyhráža sa strhnutím hotelov v Diamantových horách

15.11.2019 (Webnoviny.sk) – Severná Kórea dala Južnej Kórei ultimátum, že strhne všetky hotely a ďalšie zariadenia postavené Juhokórejčanmi v letovisku v Diamantových horách, pokiaľ budú naďalej ignorovať ich požiadavky, aby prišli a vypratali ich. Stanovisko prichádza len niekoľko týždňov po tom, čo letovisko navštívil severokórejský líder Kim Čong-un a nariadil zbúranie tamojších stavieb, ktoré označil za „zašlé“ a postrádajúce národný charakter. Zároveň vyhlásil, že Sever si miesto obnoví po svojom.

Dôvodom týchto krokov je pravdepodobne frustrácia Pchjongjangu z toho, že Soul nechce porušiť medzinárodné sankcie a obnoviť zájazdy do oblasti. Sever doteraz odmietol všetky návrhy Juhu, aby o veci viedli rokovania alebo mohli vyslať delegáciu, ktorá by miesto preskúmala.

Letovisko bolo v minulosti považované za symbol spolupráce medzi Pchjongjangom a Soulom. Juh zájazdy do oblasti zrušil v roku 2008, keď tam severokórejský vojak zastrelil juhokórejského turistu.

Viac k témam: hotely, Južná Kórea
Zdroj: Webnoviny.sk – Severná Kórea dala Soulu ultimátum, vyhráža sa strhnutím hotelov v Diamantových horách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nehoda autobusu na diaľnici A9 si vyžiadala život štyroch ľudí, šoférmi boli Čech a Slovák (foto)

V autobuse spoločnosti Flixbus bolo v čase nehody 54 ľudí vrátane dvoch šoférov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *