Home / SLOVENSKO / Foto: Prezidentka Čaputová a premiér Pellegrini si uctili obete zrážky autobusu s kamiónom

Foto: Prezidentka Čaputová a premiér Pellegrini si uctili obete zrážky autobusu s kamiónom

15.11.2019 (Webnoviny.sk) – Pamiatku obetí stredajšej tragickej nehody si prezidentka Zuzana Čaputová a predseda vlády Peter Pellegrini uctili v Kolíňanoch pri Nitre, odkiaľ pochádzalo deväť obetí tragédie. Stretli sa tu aj s pozostalými, ktorí prišli o svojich najbližších.

Emotívne stretnutie s blízkymi obetí

Predtým zapálili sviečky v SOŠ techniky a služieb a v Gymnáziu na Párovskej ulici v Nitre, do týchto škôl chodilo päť študentiek a študentov, ktorí sa už do školských lavíc nevrátia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Peter Pellegrini si uctili obete havárie autobusu (fotografie)

„Boli sme sa pokloniť pamiatke tých, ktorí zahynuli, a zároveň vyjadriť spoluúčasť pozostalým. Je to mimoriadne smutná udalosť, nehovoriac o tom, že zomreli deti. Tento týždeň zomierali ľudia aj na iných miestach Slovenska. Sme mysľou s pozostalými, pretože prísť o blízkeho človeka je asi najväčšia bolesť,“ povedala prezidentka Čaputová pred obecným úradom v Kolíňanoch po emotívnom stretnutí s blízkymi obetí.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Zrážka autobusu a nákladiaka pri Nitrianskych Hrnčiarovciach (fotografie)

„Celý národ dnes smúti s pozostalými. Sme s rodinami tých, ktorí prežívajú najťažšie chvíle v ich živote. Ako predseda vlády môžem garantovať, že všetkým rodinám a pozostalým sa snažíme pomôcť vo všetkom, čo potrebujú,“ povedal Pellegrini.

Školy navštívila aj ministerka Lubyová

Premiér ocenil súdržnosť ľudí a schopnosť zomknúť sa v ťažkých časoch. „Som rád, že to ešte stále v sebe máme a vieme si navzájom pomôcť, pretože v týchto dňoch nám nič iné ako ľudská blízkosť a solidarita nepomôže,“ dodal predseda vlády.

Zároveň vyzval vodičov, aby boli na ceste opatrní, pretože aj v piatok ráno sa neďaleko Nitry na rýchlostnej ceste stala ďalšia smrteľná nehoda.

Smútiace stredné školy navštívila aj ministerka školstva Martina Lubyová. Pri odchode zo SOŠ techniky a služieb povedala, že žiaci náročnú situáciu zvládajú relatívne dobre, škola má k dispozícii desať psychológov. Pôvodne mala mať škola v piatok riaditeľské voľno, ale napokon padlo rozhodnutie, že budú prežívať situáciu spoločne v kolektíve.

Za obete tragickej havárie autobusu je v piatok vyhlásený štátny smútok, ktorý bude trvať do 20:00.

Viac k témam: premiér Slovenskej republiky, prezident Slovenskej republiky, Zrážka autobusu s nákladiakom pri Nitre
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Prezidentka Čaputová a premiér Pellegrini si uctili obete zrážky autobusu s kamiónom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prestaňte šíriť strach, vyzval Korčok. Pellegrini sa odmieta dištancovať od vyjadrení Šutaja Eštoka o zatiahnutí Slovenska do vojny

Pellegrini sám na svojom facebookovom profile vyhlásil, že on chce byť prezidentom mieru a nie vojny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *