Home / SLOVENSKO / Župan Trnka chce viac turistov v Košickom kraji, na návštevu pozval zástupcov čínskych cestoviek

Župan Trnka chce viac turistov v Košickom kraji, na návštevu pozval zástupcov čínskych cestoviek

19.10.2019 (Webnoviny.sk) – Košický kraj navštívili tento týždeň zástupcovia cestovných kancelárii a agentúr z dvoch čínskych provincií Guangdong a Anhui. Cieľom ich cesty v tejto časti Európy bolo spoznávať nové destinácie s potenciálom zaujať klientov na čínskom trhu. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Region Turizmus. Návšteva nadviazala na predošlé aktivity predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK), ktorý približne pred mesiacom absolvoval pracovnú cestu práve do Číny.

„Medzi zahraničnými návštevníkmi nášho kraja dominujú, prirodzene, turisti z okolitých krajín. Našou ambíciou však je zvyšovať aj počet návštevníkov zo vzdialenejších kútov sveta. Čína je obrovský trh, a preto považujem za výzvu nadväzovať spoluprácu nielen s tamojšími investormi, ale aj s tour operátormi, ktorí k nám môžu priniesť úplne novú cieľovú skupinu,“ povedal po neformálnom prijatí čínskej návštevy na Úrade KSK predseda kraja Rastislav Trnka.

Číňania sa následne vybrali spoznávať krásy a zaujímavosti Košického kraja. Začali v Košiciach, odkiaľ sa presunuli na Tokaj a na programe mali aj prehliadku Spišského hradu, návštevu Tomášovského výhľadu či výstup na najvyššiu kostolnú vežu na Slovensku v Spišskej Novej Vsi.

„Osobné stretnutie a komunikácia s čínskymi hosťami je pre obe strany neoceniteľným zdrojom poznatkov. Tour operátori majú možnosť vidieť a zažiť to, čím je naša destinácia zaujímavá. Na druhej strane od nich získavame okamžitú spätnú väzbu, zisťujeme, o aké druhy zážitkov by asi mohli mať záujem čínski turisti. Len tak je možné nastaviť produktové balíčky správne, s dôrazom na špecifiká návštevníka z Číny,“ doplnila výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Viac k témam: Košice Región Turizmus (KRT), turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Župan Trnka chce viac turistov v Košickom kraji, na návštevu pozval zástupcov čínskych cestoviek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *