Home / šport / Futbal / V Bulharsku zatkli pre rasizmus futbalových fanúšikov, odstúpil aj tréner reprezentácie

V Bulharsku zatkli pre rasizmus futbalových fanúšikov, odstúpil aj tréner reprezentácie

18.10.2019 (Webnoviny.sk) – Ďalší piati nespratní bulharskí futbaloví fanúšikovia skončili v rukách polície v súvislosti s rasistickými prejavmi počas pondelkového duelu kvalifikácie o postup na ME 2020 v Sofii medzi domácim Bulharskom a Anglickom (0:6). Bulharské ministerstvo vnútra informovalo, že polícia identifikovala už 16 osôb zaplatených do incidentov na štadióne, medzi prejavmi nechýbali ani opičie pazvuky či nacistický pozdrav zdvihnutou pravicou. „Polícia pokračuje na zatknutí ďalších osôb,“ informoval rezort. Súboj Bulharsko – Anglicko musel hlavný rozhodca Ivan Bebek z Chorvátska dvakrát prerušiť. Už v stredu v Bulharsku polícia zatkla šiestich nespratníkov. Jednému z nich, iba 18-ročnému mladíkovi, hrozí až päť rokov za mrežami, ďalší piati dostali pokuty a zákazy vstupu na futbalové zápasy.

V roku 2019 v Bulharsku zatkli už 78 fanúšikov počas zápasov. Väčšina z nich dostala zákaz vstupu na športoviská na rok či dva, pokuty a verejnoprospešné práce. V súvislosti so spomenutým pondelkovým duelom odstúpil prezident Bulharského futbalového zväzu Borislav Michajlov. V utorok tiež polícia vykonala v sídle zväzu kontrolu, ktorá bola výsledkom niekoľkomesačného vyšetrovania korupcie.

Zo svojho postu rezignoval aj tréner Krasimir Balakov. Balakov po zápase povedal, že nič nevhodné z tribún nepočul. „Svojmu nástupcovi prajem veľa šťastia, situácia v našom futbale je momentálne veľmi komplikovaná. Hráči v kabíne boli na tom mentálne veľmi zle, negatívne na nich vplývalo všetko, čo sa v našom futbale deje,“ povedal v piatok Balakov podľa BBC. Bulhari v boji o Euro 2020 ešte nezvíťazili, v konkurencii Anglicka, Česka, Kosova a Čiernej Hory nazbierali v siedmich dueloch len tri body za dve remízy s Černohoracami a jednu s Kosovčanmi.

Viac k témam: bulharská futbalová reprezentácia, Kvalifikácia o postup na ME 2020 vo futbale
Zdroj: Webnoviny.sk – V Bulharsku zatkli pre rasizmus futbalových fanúšikov, odstúpil aj tréner reprezentácie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *