Home / šport / Futbal / Barcelona a Real Madrid v októbri spolu hrať nebudú, prestížne El Clásico presunuli

Barcelona a Real Madrid v októbri spolu hrať nebudú, prestížne El Clásico presunuli

18.10.2019 (Webnoviny.sk) – Prvé El Clásico medzi hráčmi FC Barcelona a Realu Madrid v aktuálnej sezóne najvyššej španielskej futbalovej súťaže 2019/2020 sa neuskutoční v pôvodnom októbrovom termíne na Camp Nou. V piatok o tom rozhodla súťažná komisia Španielskej kráľovskej futbalovej federácie (RFEF). Kluby sa majú dohodnúť na náhradnom termíne najneskôr do budúceho pondelka. Ak nedospejú k vzájomnej dohode, dátum stretnutia určí spomenutá komisia. Informáciu priniesol web denníka Marca.

Obavy o bezpečnosť hráčov aj fanúšikov

Dôvodom presunutia zápasu na iný termín je obava o bezpečnosť hráčov a fanúšikov, keďže v Barcelone sa konajú masívne demonštrácie a protesty, ktoré už prerástli do násilností a potýčok s políciou. Pôvodne sa mal súboj odvekých rivalov odohrať v sobotu 26. októbra o 13.00 h, teda v čase vhodnom aj pre ázijský trh.

Vedenie najvyššej španielskej súťaže La Ligy najskôr navrhlo, aby sa hralo úvodné El Clásico sezóny v pôvodnom termíne, ale na Štadióne Santiaga Bernabéua v Madride. RFEF neskôr uviedla, že vhodný by mohol byť termín v stredu 18. decembra tesne pred zimnou prestávkou. Alternatívou môže byť aj 7. december, ale kluby sa zatiaľ na žiadnom z dátumov nezhodli.

Protesty vyvolalo rozhodnutie súdu

Katalánsko už niekoľko dní zažíva násilné protesty, ktoré vyvolalo rozhodnutie Najvyššieho španielskeho súdu o nekompromisnom uväznení deviatich vodcov separatistov na 9 až 13 rokov za zorganizovanie nezákonného referenda v roku 2017.

Separatistické skupiny už vyzvali svojich priaznivcov, aby sa v deň pôvodného termínu El Clásica, teda 26. októbra, zhromaždili a opäť dali verejne najavo svoju nevôľu s rozhodnutím súdu. Vlajky podporujúce nezávislosť Katalánska sa pravidelne vyskytujú na domácich zápasoch FC Barcelona.

Viac k témam: El Clásico, La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Barcelona a Real Madrid v októbri spolu hrať nebudú, prestížne El Clásico presunuli © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *