Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Ford chce vytvoriť najväčšiu sieť nabíjacích staníc pre elektromobily v Severnej Amerike

Ford chce vytvoriť najväčšiu sieť nabíjacích staníc pre elektromobily v Severnej Amerike

18.10.2019 (Webnoviny.sk) – Americká automobilka Ford ohlásila vytvorenie najväčšej siete nabíjacích staníc pre elektromobily v Severnej Amerike. Na rozdiel od výrobcu elektrických áut Tesla Ford nebudoval sieť samostatne, ale v spolupráci s firmami Greenlots a Electrify America vytvoril sieť s názvom FordPass Charging Network, ktorej súčasťou bude viac ako 12 tis. nabíjacích staníc v USA a Kanade. Spoločnosť Tesla má v USA podľa údajov amerického ministerstva energetiky 4 375 verejných nabíjacích miest. Informuje o tom portál cnn.com.

Kým nabíjacie miesta Tesly môžu používať iba automobily tejto značky, FordPass Charging Network bude dostupná pre väčšinu iných elektrických áut.

Ford zároveň oznámil, že spolupracuje s Amazon Home Services na inštalácii domácej nabíjačky pre zákazníkov, ktorí sú kúpia elektrické auto Ford. Automobilka má začať na budúci rok predaj elektrického vozidla SUV a vyvíja elektrickú verziu pickupu Ford F-150.

Viac k témam: elektromobily, FordPass Charging Network, nabíjacie stanice pre elektromobily
Zdroj: Webnoviny.sk – Ford chce vytvoriť najväčšiu sieť nabíjacích staníc pre elektromobily v Severnej Amerike © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *