Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Na projekte výroby batérií InoBat Auto sa bude podieľať aj skupina IPM

Na projekte výroby batérií InoBat Auto sa bude podieľať aj skupina IPM

17.10.2019 (Webnoviny.sk) – Skupina IPM v konzorciu s InoBat a Flint Hills Resources, dcérskou spoločnosťou Koch Industries, investovala 20 mil. USD do spoločnosti Wildcat Discovery Technologies.

Táto investícia predstavuje dôležitý míľnik pre InoBat Auto, ktorý chce do vývoja a produkcie batérií na Slovensku vložiť 100 mil. eur s ambíciou postupne vybudovať továreň. Spoločnosť je tak o krok bližšie k realizácii svojich plánov v regióne.

Vlastné patentované batérie

InoBat Auto spolu s výskumnou a vývojovou platformou spoločnosti Wildcat plánuje poskytnúť vlastné patentované batérie európskym výrobcom automobilov. Tie pomôžu priblížiť Európsku úniu k technologickej nezávislosti od zahraničných výrobcov batérií.

Výstavba výrobnej linky by sa mala začať v druhom štvrťroku roku 2020 s cieľom spustiť plnú prevádzku do konca roku 2021. Kombinácia výskumu, vývoja a výroby umožní nepretržitý vývoj vlastných batérií v úzkej spolupráci s výrobcami elektromobilov v regióne.

„Vylepšená technológia batérií má potenciál viesť k prelomovým inováciám v celom hospodárstve, najmä v odvetví dopravy. Sme presvedčení, že spoločnosť Wildcat je v pozícii, aby bola na špici týchto inovácií,“ uviedol prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Flint Hills Resources Jeff Ramsey. Európska únia by podľa predpokladov mala byť druhým najväčším jednotným trhom batérií pre elektrické vozidlá.

Výskum, vývoj a výroba batérií

InoBat sa zaoberá výskumom, vývojom a výrobou batérií v strednej a východnej Európe. Jeho cieľom je vybudovať spoločné podniky spájajúce vedúce svetové technológie s prístupom na trh prostredníctvom partnerstiev s poprednými priemyselnými skupinami v regióne strednej a východnej Európy. Inobat bude pracovať v troch odvetviach – elektrická mobilita, skladovanie energie a vodík.

Koch Industries je medzinárodná americká korporácia, ktorá je zároveň druhou najväčšou súkromnou firmou v USA. Zastrešuje 15 dcérskych firiem po celom svete.

Zameriava sa na širokú škálu aktivít – od výroby priemyselných a farmárskych produktov, asfaltu, chemikálií a papiera, cez spracovanie a distribúciu ropy, polymérov a energie, až po aktivity na finančných a investičných trhoch. Korporácia zamestnáva 120 tis. ľudí v 60 krajinách sveta.

Viac k témam: elektromobil
Zdroj: Webnoviny.sk – Na projekte výroby batérií InoBat Auto sa bude podieľať aj skupina IPM © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *