Home / EKONOMIKA / Informatika / Firma Huawei dosiahla dvojnásobný nárast tržieb aj napriek sankciám USA

Firma Huawei dosiahla dvojnásobný nárast tržieb aj napriek sankciám USA

16.10.2019 (Webnoviny.sk) – Čínsky technologický gigant Huawei za január až september dosiahol dvojciferný rast tržieb napriek americkým sankciám voči tejto firme, ktoré ohrozujú jej podnikanie v produkcii smartfónov a zariadení pre telekomunikačné siete.

Spoločnosť Huawei Technologies Ltd. v stredu informovala, že od začiatku roka do konca septembra jej tržby stúpli o 24,4 percenta na sumu 610,8 mld. jüanov (CNY). Tempo rastu tržieb firmy sa tak zrýchlilo, keďže v prvom polroku posilnili o 23,2 percenta.

Predaj smartfónov Huawei v prvých troch kvartáloch tohto roka sa medziročne zväčšil o 26 percent na 185 mil. kusov. Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa, podľa ktorej firma Huawei predstavuje bezpečnostné riziko, však v máji obmedzila dodávky amerických technológií a súčiastok tejto spoločnosti.

Podľa analytikov by to mohlo ohroziť postavenie firmy ako druhého najväčšieho globálneho dodávateľa smartfónov a predbehnúť by ju mohol juhokórejský Samsung.
(1 EUR = 7,7943 CNY)

Viac k témam: americký prezident, clá USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Firma Huawei dosiahla dvojnásobný nárast tržieb aj napriek sankciám USA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *