Home / šport / Ostatné športy / Skvelá Veronika Vadovičová si na MS vystrieľala zlato

Skvelá Veronika Vadovičová si na MS vystrieľala zlato

16.10.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Veronika Vadovičová si vystrieľala titul majsterky sveta v disciplíne R2 (ženy – vzduchová puška 60 v stoji) na šampionáte v para športovej streľbe v austrálskom Sydney.

Do finále zo štvrtého miesta

Historicky najúspešnejšia slovenská paralympionička v streľbe postúpila do finále zo štvrtého miesta v kvalifikácii, ale v najlepšej osmičke už nedala šancu konkurencii.

Zvíťazila súčtom 248,7 bodu, iba o deväť desatín jej ušlo svetové maximum. Strieborná skončila práve svetová rekordérka Ukrajina Irina Ščetniková, bronz berie Číňanka Čang Cchuej-pching.

Striebro zo súťaže miešaných tímov

Vadovičová spolu s Radoslavom Malenovským na svetovom šampionáte v Sydney už skôr získali striebornú medailu v súťaži miešaných tímov R10 (vzduchová puška 60 v stoji). Nad sily Slovákov bola iba ukrajinská dvojica.

Veronika Vadovičová má na svojom konte dovedna päť paralympijských medailí (3 – 1 – 1), k tomu je potrebné prirátať väčšie množstvo cenných kovov z MS, svetové rekordy a triumfy vo Svetovom pohári.

Majstrovstvá sveta v para športovej streľbe

Sydney

R2 (ženy – vzduchová puška 60 v stoji): 1. Veronika Vadovičová (SR) 248,7 b. (v kvalifikácii: 624,8 b.), 2. Irina Ščetniková (Ukr.) 247,1, 3. Čang Cchuej-pching (Čína) 225,3

Viac k témam: Majstrovstvá sveta (MS) v para športovej streľbe, Sydney
Zdroj: Webnoviny.sk – Skvelá Veronika Vadovičová si na MS vystrieľala zlato © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *