Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Výrobca komponentov Marelli stále zvažuje Trnavu, rozhodnutie závisí aj od pomoci vlády

Výrobca komponentov Marelli stále zvažuje Trnavu, rozhodnutie závisí aj od pomoci vlády

14.10.2019 (Webnoviny.sk) – Medzinárodná spoločnosť Marelli, popredný svetový výrobca technológií a komponentov v automobilovom priemysle, zvažuje umiestnenie svojho stredoeurópskeho servisného centra v Trnave.

Stovky pracovných miest

Ak sa rozhodne pre Trnavu, vzniknú tu stovky vysokokvalifikovaných pracovných miest so zameraním na financie, nákup, ľudské zdroje, IT, manažment dodávateľských reťazcov a podporu predaja.

V rozhovore pre agentúru SITA to povedal viceprezident pre ľudské zdroje Marelli Tomáš Remenár. Potvrdil tiež, že siedmy najväčší výrobca automobilových komponentov na svete sa bude uchádzať o investičnú podporu od vlády.

Trnava je podľa Tomáša Remenára z mnohých dôvodov ideálnou lokalitou, ale zatiaľ pre tohto investora nie jedinou. „Trnava je dôležité mesto s ideálnym prístupom k stredoeurópskemu trhu. Profituje z kvalitnej dopravnej infraštruktúry a nám umožňuje prístup k talentovaným ľuďom z rôznych oblastí. Definitívne rozhodnutie o umiestnení investície závisí aj od štátnej podpory,“ uviedol Remenár.

Kvalifikovaná a dobre platená práca

Marelli bude mať podľa neho záujem o ľudí s rôznymi skúsenosťami a vzdelaním, od vysokokvalifikovaných, až po tých, ktorí chcú ešte len naštartovať svoju kariéru po skončení strednej školy.

„Miestnym obyvateľom ponúkneme kvalifikovanú a dobre platenú prácu, aby nemuseli za ňou cestovať napríklad do Bratislavy. Verím, že sa nám podarí presvedčiť k návratu na Slovensko aj viacerých odborníkov, ktorí v súčasnosti pracujú v zahraničí,“ odmietol obavy z nedostatku kvalifikovanej pracovnej sily Remenár. Dodal, že spoločnosť bude mať záujem aj o ľudí s dobrými znalosťami angličtiny a ďalších európskych jazykov.

Ponúkne im program odmeňovania, ktorý bude v rámci trnavského regiónu atraktívny, ale aj široké možnosti ďalšieho vzdelávania a osobného rozvoja a perspektívu ďalšieho rastu v skupine Marelli. Na rokovaní Mestskej rady v Trnave sa hovorilo až o sedemsto nových pracovných miestach.

Centrály v Taliansku a Japonsku

Mestské zastupiteľstvo v Trnave už odsúhlasilo prenájom priestorov v centre pre etablovanie sa Marelli v meste, čo by malo byť dočasné riešenie. O definitívnom riešení zatiaľ spoločnosť Marelli hovoriť nechce.

„Diskutujeme o rôznych možnostiach, ale ako som už povedal, zatiaľ nie je nič rozhodnuté. Zvažujeme veľa faktorov, ktoré budú rozhodovať o definitívnom výbere krajiny a lokality,“ dodal Tomáš Remenár.

Marelli má 170 výrobných závodov a centier výskumu a vývoja v Európe, Japonsku, Amerike, ázijsko – tichomorskom regióne. Centrály má v Saitame v Japonsku a v Corbette v Taliansku.

Mesto Trnava schválilo prenájom priestorov pre Marelli cez inštitút osobitného zreteľa. Ten spočíva v tom, že ako strategický investor ponúkne vyššiu pridanú hodnotu v podobe vytvorenia nových pracovných pozícií v meste.

Viac k témam: automotive, investície
Zdroj: Webnoviny.sk – Výrobca komponentov Marelli stále zvažuje Trnavu, rozhodnutie závisí aj od pomoci vlády © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *