Home / SVET / Loď Ocean Viking zachránila pri Líbyi desiatky migrantov, tuniské úrady zastavili pašerákov

Loď Ocean Viking zachránila pri Líbyi desiatky migrantov, tuniské úrady zastavili pašerákov

13.10.2019 (Webnoviny.sk) – Humanitárne organizácie zachránili v Stredozemnom mori pri pobreží Líbye 74 migrantov z gumového člna. Tuniské úrady zároveň oznámili, že sa im podarilo zabrániť v plavbe pašeráckej lodi so 110 migrantmi na palube, ktorá mala namierené do Talianska.

Lekári bez hraníc a SOS Mediterranée oznámili, že ich loď Ocean Viking zachránila migrantov v nedeľu ráno asi 80 kilometrov od pobrežia Líbye. Medzi zachránenými podľa nich bolo aj šesť detí.

Tuniské ministerstvo vnútra zas informovalo, že tri lode pobrežnej stráže prenasledovali pašerácku loď, ktorá ešte v piatok v noci vyplávala z mesta Sfax. Plavidlo sa im napokon podarilo prinútiť k návratu do Tuniska a zachránili aj 25 migrantov, ktorí počas akcie skočili do mora.

Do Talianska medzitým v nedeľu dorazili tri menšie člny s migrantmi. Podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA, jeden čln s 15 ľuďmi a druhý s jedenástimi doplávali na ostrov Lampedusa a tretí čln, v ktorom bolo 15 Tunisanov, sa dostal na juh Sicílie.

Viac k témam: loď Ocean Viking, migranti, pašeráci, utečenci
Zdroj: Webnoviny.sk – Loď Ocean Viking zachránila pri Líbyi desiatky migrantov, tuniské úrady zastavili pašerákov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev očakáva začiatok rokovaní o vstupe do EÚ v prvej polovici tohto roka, podľa Šmyhaľa to bloku prinesie viac výhod

Šmyhaľ zdôraznil päť oblastí v ktorých by členstvo Ukrajiny mohlo byť pre EÚ prínosom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *