Home / SVET / Orbánov Fidesz čelí vo voľbách zjednotenej opozícii, kampaň poznačilo aj video z orgií na jachte

Orbánov Fidesz čelí vo voľbách zjednotenej opozícii, kampaň poznačilo aj video z orgií na jachte

13.10.2019 (Webnoviny.sk) – Maďarská pravicová vládna strana Fidesz premiéra Viktora Orbána v rámci komunálnych volieb čelí výzve v podobe opozičných strán, ktoré vo viacerých mestách podporujú spoločných kandidátov.

Úradujúci budapeštiansky primátor István Tarlós, ktorého podporuje Fidesz, napríklad, čelí silnému opozičnému oponentovi Gergelyovi Karácsonymu s podporou piatich ľavicových, liberálnych a zelených strán.

Fidesz je zvyknutý od roku 2010 poľahky vyhrávať komunálne, štátne i európske voľby, no v súčasnosti stojí proti zjednotenej opozícii. Posledné dni kampane navyše poznačilo aj zverejnenie videa z orgií na jachte, na ktorých sa zúčastnil provládny primátor mesta Győr Zsolt Borkai.

V nedeľných voľbách môže svoj hlas odovzdať viac ako osem miliónov ľudí, ktorí budú rozhodovať o viac ako tritisíc starostoch a primátoroch a 17 200 členoch miestnych zastupiteľstiev.

Viac k témam: komunálne voľby v Maďarsku, maďarský premiér
Zdroj: Webnoviny.sk – Orbánov Fidesz čelí vo voľbách zjednotenej opozícii, kampaň poznačilo aj video z orgií na jachte © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev očakáva začiatok rokovaní o vstupe do EÚ v prvej polovici tohto roka, podľa Šmyhaľa to bloku prinesie viac výhod

Šmyhaľ zdôraznil päť oblastí v ktorých by členstvo Ukrajiny mohlo byť pre EÚ prínosom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *