Home / EKONOMIKA / Fed by mal podľa Trumpa znížiť úroky napriek uzavretiu prvej časti obchodnej dohody s Čínou

Fed by mal podľa Trumpa znížiť úroky napriek uzavretiu prvej časti obchodnej dohody s Čínou

13.10.2019 (Webnoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump uviedol, že centrálna banka krajiny by mala znížiť úrokové sadzby, hoci USA a Čína uzavreli prvú časť obchodnej dohody.

„Federálny rezervný systém (Fed) by mal zredukovať úroky bez ohľadu na to, aké dobré to je,“ povedal šéf Bieleho domu v súvislosti s obchodnou dohodou. „Máme skvelú ekonomiku, ale máme Federálny rezervný systém, ktorý nedrží krok so zvyškom sveta,“ vyhlásil Trump. Informuje o tom portál cnbc. com.

Centrálna banka USA v tomto roku úroky znížila už dvakrát, čiastočne pre slabosť globálnej ekonomiky, ktorá je výsledkom prebiehajúcej obchodnej vojny. Federálny rezervný systém má zasadať v závere tohto mesiaca, pričom investori všeobecne očakávajú, že zníži úroky.

Rast americkej ekonomiky sa v tomto roku spomaľuje a podľa mnohých ekonómov je dôvodom obchodná vojna s Čínou. Centrálna banka USA predpovedá, že hrubý domáci produkt krajiny v tomto roku posilní o 2,2 percenta, čiže menej výrazne oproti vlaňajšku, kedy vzrástol o 2,9 percenta.

Viac k témam: americká ekonomika, americký prezident, FED americký Federálny rezervný systém, obchodná dohoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Fed by mal podľa Trumpa znížiť úroky napriek uzavretiu prvej časti obchodnej dohody s Čínou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *