Home / SLOVENSKO / SMK volá po jednotnej maďarskej kandidátke do volieb, rokovať chce s Bugárom aj Simonom

SMK volá po jednotnej maďarskej kandidátke do volieb, rokovať chce s Bugárom aj Simonom

12.10.2019 (Webnoviny.sk) – Strana maďarskej komunity (SMK) naďalej považuje vytvorenie jednotnej maďarskej kandidátky za jediné riešenie. Preto sa o vytvorenie spoločnej kandidačnej listiny pokúsi. Predstavitelia strany o tom rozhodli na sobotňajšej republikovej rade.

Rokovať chcú s Mostom-Híd i s Maďarským fórom Zsolta Simona. Rokovania by mali byť ukončené do konca októbra. SMK rokovala s Mostom-Híd aj počas leta. Kameňom úrazu bolo zloženie kandidátky. Most-Híd chcel za jej lídra Bélu Bugára, SMK bola proti.

Predseda Maďarského fóra v piatok na brífingu informoval, že Maďarské fórum, SMK, Összefogás – Spolupatričnosť a ďalšie subjekty, ktoré sa orientujú na maďarského voliča, sú o krok bližšie k dohode o predvolebnej spolupráci. Ich spoločným cieľom je výmena vlády.

Viac k témam: Parlamentné voľby do NRSR na Slovensku 2020
Zdroj: Webnoviny.sk – SMK volá po jednotnej maďarskej kandidátke do volieb, rokovať chce s Bugárom aj Simonom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *