Home / šport / Futbal / Bale zažíva v „bielom balete“ vydarenú sezónu, napriek tomu údajne pomýšľa na odchod

Bale zažíva v „bielom balete“ vydarenú sezónu, napriek tomu údajne pomýšľa na odchod

9.10.2019 (Webnoviny.sk) – Po Chorvátovi Lukovi Modričovi sa na Slovensku predstaví ďalšia futbalová megahviezda – waleský reprezentačný útočník Gareth Bale. Hráč španielskeho klubu Real Madrid nastúpi vo štvrtok v Trnave na Štadióne Antona Malatinského v zápase kvalifikácie ME 2020 proti domácim Slovákom.

Napätie s trénerom Zidaneom

V súvislosti s 30-ročným rodákom z Cardiffu a jedným zo strojcov waleského „bronzového“ úspechu z ostatných ME 2016 vo Francúzsku sa už dlhšie obdobie spomína jeho postavenie na klubovej scéne. V madridskom mužstve situácia s Balom pripomína sinusoidu.

Odkedy sa pred niekoľkými mesiacmi Zinedine Zidane vrátil na lavičku „bieleho baletu“, Balov odchod zo Štadióna Santiaga Bernabéua bol v španielskych médiách na pretrase prakticky každý týždeň.

Francúzsky kouč dokonca začiatkom júla vyhlásil, že blížiaci sa Walesanov odchod z klubu bude najlepším riešením pre všetky strany. Na spadnutie bol Balov transfer do čínskeho Ťiang-su Su-ning.

Zrušený prestup do Číny

Klub z najľudnatejšej krajiny sveta dokonca hráčovi ponúkal plat milión libier týždenne, ale Real Madrid na poslednú chvíľu zrušil transakciu, pretože chcel za útočníka odstupné.

„Zidane sa správa hanebne. Nepreukazuje žiadnu úctu hráčovi, ktorý pre Real Madrid toľko urobil,“ vyhlásil pred niekoľkými týždňami Balov agent Jonathan Barnett a pripomenul, že jeho klient s madridským tímom vyhral množstvo trofejí vrátane štyroch triumfov v prestížnej Lige majstrov.

Po zrušenom prestupe do Číny následne nehral ani na predsezónnom Audi Cupe v Mníchove, no potom nabral vývoj udalostí nečakaný spád.

V úvodnom kole španielskej La Ligy 2019/2020 na trávniku Celty Vigo (3:1) podal výborný výkon a odvtedy je opäť pevnou súčasťou Zidanovej základnej zostavy. Keď v sobotňajšom dueli s Granadou v 83. min schádzal z ihriska, dostalo sa mu od madridského publika veľkého potlesku a ovácií.

Hnev pred zápasom s FC Bruggy

Štyri dni pred duelom s Granadou sa však neobjavil v zápasovej nominácii na duel LM proti FC Bruggy (2:2), čo ho údajne pobúrilo natoľko, že začal nadobro pomýšľať na odchod z Realu.

„Gareth Bale je naštvaný a už to viac nechce nechať iba tak. V čase, keď sa mu opäť začalo dariť, pretože vedel, že keď nastupuje v zápasoch, jeho pripravenosť stúpa smerom nahor, zrazu musel duel s Bruggami sledovať z tribúny. Nikto nechápe prečo. Walesan nerozumie, prečo mal najprv otvorené dvere a potom ho nenechali odísť. Nechce veľa. Chce iba hrať, aby mohol podať svoj najlepší výkon a mohol tímu pomôcť dávať góly, ktoré mužstvu chýbajú. Prvýkrát od príchodu v roku 2013 túži odísť. Cíti, že to, čo sa s ním deje, nie je spravodlivé,“ povedal známy katalánsky žurnalista Guillem Balague, citoval ho napríklad web BBC Sport.

Mnohí s ním súhlasia, iní za tým však vidia snahu zasiať v Balovi a Madridčanoch semienko neistoty dva týždne pred veľkým duelom El Clásico na barcelonskom Camp Nou.

Viac k témam: La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Bale zažíva v „bielom balete“ vydarenú sezónu, napriek tomu údajne pomýšľa na odchod © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *