Home / šport / Futbal / Treba si zobrať pozitíva zo zápasu v Maďarsku, hovorí Hamšík pred dôležitým duelom proti Walesu

Treba si zobrať pozitíva zo zápasu v Maďarsku, hovorí Hamšík pred dôležitým duelom proti Walesu

8.10.2019 (Webnoviny.sk) – Septembrovým víťazstvom na pôde Maďarska (2:1) sa slovenskí futbalisti reprezentanti vrátili do hry o postup na ME 2020.

Dôležitý zápas

Už vo štvrtok 10. októbra ich však v Trnave čaká ďalšie mimoriadne dôležité stretnutie proti Walesu, v ktorého nominácii nechýba hviezdny útočník Gareth Bale. Slovenský kapitán Marek Hamšík uznal kvality hráča Realu Madrid, no tiež vyzdvihol silu celého ostrovného mužstva.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Kvalifikácia o postup na ME 2020: Maďarsko – Slovensko (fotografie)

„Samozrejme, Bale patrí medzi najlepších hráčov planéty. Je to rozdielový hráč, ale celkovo je Wales veľmi nepríjemný súper. Hrá dynamický ostrovný futbal a má výborne protiútoky. Je tam veľa rýchlych hráčov, takže si musíme dávať pozor na to, aby sme to príliš neotvorili,“ povedal najlepší reprezentačný strelec Slovenska na nedeľňajšom mediálnom termíne v Šamoríne.

Bude to o malých chybách

Kým väčšina hráčov prichádza na reprezentačný zraz zo svojich klubov, v prípade Hamšíka je to inak. Pre hráča čínskeho klubu Ta-lien I-fang sa už klubová sezóna skončila, niekoľko dní tak strávil pri mori. „Bol som na dovolenke v Dubaji. Pauza mi určite padla vhod, trošku som si oddýchol a som plný elánu do futbalu,“ pokračoval 32-ročný rodák z Banskej Bystrice.

Hoci posledné vzájomné konfrontácie boli herne vyrovnané, z pohľadu výsledku priaznivejšie pre Walesanov. Na európskom šampionáte 2016 vo Francúzsku vyhrali 2:1 a pri vstupe do prebiehajúcej kvalifikácie sa doma tešili po výsledku 1:0. Marek Hamšík naznačil spôsob, ako túto negatívnu bilanciu zmeniť.

„Treba si zobrať pozitíva zo zápasu s Maďarskom alebo z druhého polčasu proti Walesu, kde sme boli lepší a ukázali, že sa dá s nimi hrať. Bude to o malých chybách, takže treba byť sústredení a nechať na ihrisku všetko. Je to dôležitý zápas, veľmi sa naň teším,“ dodal Hamšík.

Viac k témam: Kvalifikácia o postup na ME 2020 vo futbale
Zdroj: Webnoviny.sk – Treba si zobrať pozitíva zo zápasu v Maďarsku, hovorí Hamšík pred dôležitým duelom proti Walesu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *