Home / šport / Ostatné športy / Škvarková skončila šiesta v rozbehu na 100 m prekážok, do semifinále MS nepostúpila

Škvarková skončila šiesta v rozbehu na 100 m prekážok, do semifinále MS nepostúpila

5.10.2019 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 5. októbra 18:06

Slovenská reprezentantka Stanislava Škvarková (rod. Lajčáková) obsadila v úvodnom rozbehu na 100 m prekážok na 17. svetovom šampionáte v atletike v katarskej Dauhe 6. miesto časom 13,44 sekundy, ktorým dosiahla o jedno miestečko lepšie umiestenie ako naznačovali papierové predpoklady, keďže Francúzka Ndamová preteky nedokončila.

Celkovo Škvarkovú klasifikovali na 31. mieste z 38 štartujúcich. Slovenská jednotka v tejto disciplíne solídne odštartovala (reakcia 0,177 s), po šiestu-siedmu prekážku sa držala dobre, no v závere už na najlepšie nestačila. V jubilejnom 20. tohtoročnom behu na 100 m prekážok dosiahla svoj ôsmy najlepší čas.

Do semifinále postúpili priamo prvé štyri prekážkarky, ďalej išli ešte aj štyri s najlepšími časmi. Škvarková takto živila nádej na postup s časom do III. rozbehu, po ktorom sa definitívne rozhodlo, že šampionát sa pre ňu skončil. Celkovo štartovalo 38 prekážkarok, Škvarková z nich mala na konte 35. najlepšie sezónne a 36. najlepšie osobné maximum.

„S mojím behom nie som úplne spokojná, technicky som nezvládala prekážky, ako by som si predstavovala. Je to však asi dôsledok toho, že som takmer dva týždne netrénovala, keďže mi najprv z IAAF oznámili, že do Dauhy ma nepozvú. V konečnom dôsledku 13,44 nie je zlý výkon, no oveľa väčšiu radosť mám zo štartovej reakcie 0,177 sekundy, čo je asi môj osobný rekord. Účasťou na MS som získala cennú skúsenosť i motiváciu do ďalšej práce, aby som sa naučila stabilne behať okolo 13 sekúnd, čo by znamenalo, že držím s najlepšími krok,“ uviedla Škvarková pre oficiálny web Slovenského atletického zväzu.

Pre 23-ročnú zverenku svojho manžela Michala Škvarku v banskobystrickej Dukle to bola premiéra na MS, na ktoré sa dostala až po dodatočnom pozvaní od IAAF.

Rozbehom na 100 m prekážok Stanislavy Škvarkovej sa účinkovanie slovenských atlétov na MS v Dauhe definitívne skončilo, najlepšie umiestenie patrilo Martine Hrašnovej, ktorá vo finále súťaže kladivárok skončila deviata.

Majstrovstvá sveta v atletike

Dauha (Kat.) – sobota

ŽENY
100 m prek. – I. rozbeh: Aliová (USA) 12,59, Tapperová (Jam.) 12,78, Ofiliová (V. Brit.) 12,97, Romerová (Venez.) 13,14, Teradová (Jap.) 13,20, Stanislava Škvarková (SR) 13,44, Monagiová (Papua Nová Guinea) 14,00, Ndamová (Fr.) nedokončila
100 m prek. – rozbehy (najlepšie časy): Amusanová (Nig.) 12,48, D. Williamsová (Jam.) 12,51, K. Harrisonová (USA) 12,55, Aliová (USA) 12,59, J. Brownová (Jam.) 12,61, Vargasová (Kostar.) 12,68, … 31. Stanislava Škvarková (SR) 13,44 (z 38 štartujúcich)

Viac k témam: MS v atletike
Zdroj: Webnoviny.sk – Škvarková skončila šiesta v rozbehu na 100 m prekážok, do semifinále MS nepostúpila © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *