Home / POLITIKA / Je verejná VOJNA POLICAJTOV s politickým podtónom práca prezidenta Lučanského, alebo…?

Je verejná VOJNA POLICAJTOV s politickým podtónom práca prezidenta Lučanského, alebo…?

Čo sa deje v polícii – je a má byť tajné. Všade okrem Slovenska to platí.

My sme v týchto veciach „exoti“. Momentálna situácia v honbe za bosorkami sa už dostala za hranicu provokácii. Vojna policajtov sa na Slovensku teda naozaj začala. A vojna je čisto politická a na počudovanie aj verejná. Verejná preto, aby sme uspokojili opozičných dravcov, ktorí len ceria zubále a občas, kde tu aj zahryznú. Ani sa nečudujem, že všetko vykypí na verejnosť. Dodržiavanie zákonov zo strany veľkej časti policajtov je celkom normálnou vecou. Spravodlivosť v negatívnych, prípadoch je dosť liknavá , skôr zväčša ututlaná. Veľa vecí skončí ad acta a tak policajtom stúpa sebavedomie.

Najhoršie je na tom to, že policajti sa nesmú politicky angažovať a nesmú byť členmi strán, teda ani jedno, ani druhé. Je však evidentné, že mnohí podliehajú spolupráci politikom, ktorí si ich hýčkajú s vidinou budúceho dobrého postu. A tak sa tí neschopnejší snažia dostúpať funkčne najvyššie tým, že začnú vyťahovať, ako tajné zdroje novinárov, na svojich kolegov pod rúškom očisty od čiernych oviec všetky svoje poznatky na verejnosť, namiesto toho, aby to riešili doma vo vlastnej kuchyni a s nadriadenými. Ak by nebolo pred voľbami, neboli by sme svedkami vypolitizovanej vojny policajtov. Výtlak po schodíkoch je v tomto čase najľahší.

Spomínal som, že ozbrojené zložky a teda aj policajti musia byť zo zákona apolitickí. To by malo platiť aj na škole. Ale najväčšia televízna odborníčka na právo a zároveň rektorka vysokej policajnej školy je zrazu politicky činná a vstúpila do novej strany. Zaujímavé, akým príkladom ide rektorka svojím žiakom, a svojou politizáciou ich vlastne navádza na budúce ďalšie politické vojny policajtov. Čakal som, že po vstupe do strany si pani špecialistka na trestné právo a rektorka Akadémie Policajného zboru Prof. Lucia Kurilovská zbalí kufre a opustí rektorskú stoličku, pretože politika v demokratickom systéme nepatrí ani do školy. No nič také sa neudialo. Nenosí síce uniformu, ale formuje názory a je pre svojich študentov vzorom.

Vojna policajtov sa poriadne rozhorela. Začali lapať svoje čierne ovce. Zatiaľ v „kauze lustrácií“ vypovedali iba tri, ale Matovič sa chválil, že je v NAKA ďalších 13 čiernych ovci so stykmi na stíhané, alebo osoby, ktoré sú v hľadáčiku policajtov. Veriť „Najpolicajtovi, Najprokurátorovi a Najsudcovi,“ Matovičovi, ktorý neraz zveličuje a prekrúca fakty sa mi veľmi nechce. A tak si budeme musieť počkať na výsledky vyšetrovania. Verme, že sa verejnosť čoskoro dozvie kto, ako, a s kým sa kontaktoval a zneužíval svoju verejnú funkciu.

Žiaľ, vojna policajtov zamestnáva nad mieru asi všetkých, ktorí by mali vyšetrovať trestné činy. Neistá predvolebná situácia asi zväzuje policajtom ruky, aby začala vyšetrovať aj opozičné strany. Boja sa azda policajti toho, že je možné, že sa vymenia sily a oni by mohli prísť o miesta, ak začnú vyšetrovať možných budúcich víťazov? Je zaujímavé, že sa od 15. júna stále neobjavila informácia o obvinení Kisku. A ešte zaujímavejšie je, že nevyšetrujú Trubana za dílerstvo drog a najnovšie za navádzanie študentov k užívaniu drog, čoho dôkazom je najnovšie sa objavujúce video na internete. Veď ten, kto navádza druhých na užívanie drog má podľa trestného zákona dostať trest od jedného do piatich rokov. Zaujímavé je však, že si šéfa strany LSNS Kotlebu veľmi rýchlo predvolala protiteroristická jednotka NAKA, aby zatiaľ ako svedok vysvetlil slogan na bilboardoch: „Rodina je muž a žena. STOP LGBT!“ Nepripadá vám to ako liberálna totalita? Mne áno, pretože na ozajstné trestné činy (daňový podvod, predaj drog a navádzanie na ich užívanie) sa ideme vykašľať len preto, že sú to tí budúci „NAŠI“, ale protivníka ideme pochovať aj za zhnednuté trenky a  zle uviazané „topane“. A možno je to opäť plán temných síl, ako zvýšiť Kotlebovcom preferencie.

Preto sa pýtam policajtov, kde máte morálku a česť, keď začínate podliehaťpre niekohopolitickým vplyvom?Budete teda, ak vyhrá voľby opozícia poplatnými novej koalícii, ako to bolo vždy doteraz? Načo ste si potom začali vojnu medzi sebou? Občanov tým neoklamete, že robíte skutočné a nie politické čistky. Ako vám majú veriť ľudia, že opäť nebudete poplatní vládnucej garnitúre?

Páni policajti, venujte sa skutočným trestným činom všetkých občanov bez ohľadu na to, z ktorého straníckeho brloha vyliezli.

Pán policajný prezident Lučanský. Vy ste sa nebáli krvilačných mafiánov, prečo sa teraz bojíte politikov,keď pod vašim vedením nevyšetrujú a prehliadajú vaši policajti skutky vyššie spomínaných politikov??? Myslíte si, že prevetrávaním vašich interných problémov na verejnosti si zvýšite dôveryhodnosť v národe slovenskom? Skôr naopak, pomaly polícii už bude veriť len ten, koho nezastavili dopraváci a kto si prišiel na úrad iba po občiansky preukaz a potom už s policajtmi vôbec neprišiel ešte do styku.

Pavel Jacz

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Váľaju sa ako prasce v miliónoch od štátu ale ako a na čo ich míňajú ?

Ktorí politici berú milióny na svoje strany ale nedali na pamätník okupácie 21. augusta 1968 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *