Home / SVET / Južná Kórea ohlásila druhý prípad prasacej chrípky, plánujú usmrtiť tisíce ošípaných

Južná Kórea ohlásila druhý prípad prasacej chrípky, plánujú usmrtiť tisíce ošípaných

18.9.2019 (Webnoviny.sk) – Južná Kórea v stredu ohlásila druhý prípad prasacej chrípky. Ochorenie najnovšie potvrdili testy uhynutého zvieraťa na farme v meste Jončchon, na ktorej úrady plánujú usmrtiť približne päťtisíc ošípaných. „Zrejme zabijeme 4700 prasiat na farme Jončchon a v prípade potreby usmrtíme aj ďalšie kusy,“ potvrdil zástupca ministerstva poľnohospodárstva.

Úrady sa v utorok rozhodli usmrtiť približne štyritisíc prasiat po tom, ako sa ochorenie objavilo na farme v meste Pchadžu, ktoré rovnako ako Jončchon leží pri hranici so Severnou Kóreou. Juhokórejskí vyšetrovatelia zatiaľ nezistili, odkiaľ sa chrípka začala šíriť.

Prasaciu chrípku hlásila v máji aj Severná Kórea. Južná Kórea rozmiestnila pri farmách na hraniciach s jej severným susedom ploty a pasce, aby zabránila šíreniu ochorenia diviakmi.

Nariadili tiež dezinfekciu fariem a prepravných automobilov a obmedzili pohyb farmárov, zvierat a návštevníkov v súvislosti s prevenciou šírenia chrípky, ktorá ohrozuje zhruba 6300 juhokórejských fariem a ich vyše jedenásť miliónov ošípaných.

Viac k témam: prasacia chrípka
Zdroj: Webnoviny.sk – Južná Kórea ohlásila druhý prípad prasacej chrípky, plánujú usmrtiť tisíce ošípaných © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pre meškanie pomoci Ukrajine môžu mať rakety ATACMS slabší účinok, Rusi sa zrejme na ne pripravili

Novšie modely ATACMS majú maximálny dolet približne 300 kilometrov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *