Home / SVET / Prezidentka Zuzana Čaputová zakončí návštevu susedných štátov na Ukrajine

Prezidentka Zuzana Čaputová zakončí návštevu susedných štátov na Ukrajine

15.9.2019 (Webnoviny.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová zakončí zahraničné návštevy susedných štátov v pondelok 16. septembra návštevou Kyjeva. Agentúru SITA o tom informovala prezidentská kancelária. Stretnutie Čaputovej s Volodymyrom Zelenskyjm bude prvým stretnutím novozvolených prezidentov.

Už počas júlovej návštevy Poľska prezidentka deklarovala svoj zámer čo najskôr navštíviť Ukrajinu. Ako svoj osobný cieľ predstavila snahu prispieť k zblíženiu a väčšiemu porozumeniu medzi Ukrajinou a naším regiónom. Bezpečnosť a stabilitu Ukrajiny nášho najväčšieho suseda uviedla ako spoločnú prioritu.

Čaputová už prostredníctvom twitteru ocenila víkendovú výmenu ruských a ukrajinských väzňov a dúfa, že to pomôže napredovaniu mierového riešenia konfliktu. „Je to dôkaz, že rozumný dialóg je možný a prináša výsledky,“ napísala.

Prezident Volodymir Zelenskyj zvíťazil 21. apríla v druhom kole prezidentských volieb so ziskom 73,2 percenta hlasov ukrajinských voličov. Porazil svojho predchodcu Petra Porošenka. Do prezidentského úradu ho inaugurovali 20. mája 2019. Strana Volodymyra Zelenského Sluha ľudu vyhrala v predčasných parlamentných voľbách a na konci augusta zostavila vládu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentka Zuzana Čaputová na návšteve Poľska (fotografie)

Viac k témam: prezident Slovenskej republiky, ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Zuzana Čaputová zakončí návštevu susedných štátov na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinská energetická spoločnosť DTEK potrebuje pre ruské útoky 350 miliónov dolárov na obnovu elektrární

Ukrajina po nedávnych útokoch očakáva nedostatok elektrickej energie počas letných a zimných špičiek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *