Home / EKONOMIKA / Informatika / Americké štáty plánujú vyšetrovať Google, čelí podozreniam zo zneužívania dominantného postavenia

Americké štáty plánujú vyšetrovať Google, čelí podozreniam zo zneužívania dominantného postavenia

9.9.2019 (Webnoviny.sk) – Skupina štátov v USA na čele s Texasom plánuje začať vyšetrovanie spoločnosti Google, ktorá čelí podozreniam zo zneužívania dominantného postavenia na trhu. Informovala o tom v pondelok agentúra AP, podľa ktorej dotknuté úrady správu oficiálne potvrdia neskôr počas dňa.

Vyšetrovaniu čelí aj Facebook

Obchodné praktiky spoločnosti Google a ďalších technologických firiem už sú predmetom vyšetrovaní zo strany Kongresu, federálneho ministerstva spravodlivosti a komisie pre obchod.

Separátnemu vyšetrovaniu, pri ktorom spolupracujú viaceré štáty, už čelí spoločnosť Facebook. Potvrdilo to v piatok ministerstvo spravodlivosti štátu New York, podľa ktorého sa vyšetrovanie zameriava na „dominantné postavenie Facebooku v odvetví a potenciálne správanie namierené proti hospodárskej súťaži„.

Zvyšovanie cien reklamy

Cieľom je určiť, či prevádzkovateľ sociálnej siete neohrozuje údaje spotrebiteľov, neznižuje kvalitu výberu, alebo umelo nezvyšuje cenu reklamy.

Spoločnosť Facebook na správu reagovala vyhlásením, že plánuje „konštruktívne spolupracovať“ s ministrami spravodlivosti jednotlivých štátov a víta konverzáciu o hospodárskej súťaži.

Viac k témam: vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Americké štáty plánujú vyšetrovať Google, čelí podozreniam zo zneužívania dominantného postavenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *