Home / POLITIKA / Včera sme sa zabavili na Mazurekovi, Kmotríkovi ml., Jankovskej, Balciarovi a Vajdičkovi.

Včera sme sa zabavili na Mazurekovi, Kmotríkovi ml., Jankovskej, Balciarovi a Vajdičkovi.

Áno, včera sa televízne a rozhlasové spravodajstvá (dnes si to prečítate v denníkoch) po prázdninovo rozbehli do predvolebného prílivu účelových a škandalóznych informácií.

Mali na to dôvod. Mazurek, Kmotrík ml., Jankovská, Balciar a Vajdička. Päť mien, ktoré včerajšok poriadne okorenili atmosféru.
1. Poslanec Mazurek prišiel vďaka rozhodnutiu Najvyššieho súdu SR o 10 000 Euro a poslanecký mandát. A to preto, lebo ako vysvetlil, vo vysielaní radia Frontinus povedal len pravdu. Úryvok z TN Markízy smerovaný proti Rómom znel: „…pre náš štátny rozpočet, pre našu kultúru neurobili nič, rozhodli sa žiť týmto asociálnym spôsobom života a vyciciavať náš sociálny systém..“ . Tí, ktorí sa v živote už stretli so skupinou ľudí, ktorých kritizoval, mu určite dajú za pravdu. Žiaľ, nezastierajme si oči. V mnohých prípadoch je to naozaj tak. Rozmýšľam, či platí to Havlove: „Pravda a láska zvíťazí nad klamstvom a nenávisťou.“ Čo môže spôsobiť tento verdikt NS SR? Nuž, asi len to, že strane LSNS od rozhnevaných občanov, ktorí súhlasia s Mazurekom pribudnú preferencie. Dnes ich má  okolo 12- 14 percent a nebudem sa čudovať, keď po tejto „reklame“ z najvyššej trestnej súdnej inštancie im stúpnu preferencie na 20 percent, predstihnú koalíciu PS/Spolu a vo voľbách skončia na druhom mieste. Isto chápete, že to bude volebný pat, pretože bez 20 percent nezloží vládu ani jeden z dvoch rivalov. To by museli dopadnúť voľby katastrofálne pre jednu, alebo druhú stranu. U Kotlebu si teraz určite vravia: „Všetko zlé je na niečo dobré“. Zaujímavý je aj fakt, že názor, na ktorý má podľa Ústavy SR každý nárok, je úmyselný trestný čin a tak máme v parlamente o najmladšieho poslanca menej. Azda sa poučí, i keď jeho vyjadrenie znelo opačne. Bude ešte viac aktívny. .
2. Syn oligarchu Kmotríka mladší menovec Ivan dostal za svoje heilovanie pred divákmi iba 5000 Euro pokuty. Dvojnásobok bitkárovi udelil prísnejší orgán Slovenského futbalového zväzu. Na rozdiel od Mazureka Kmotrík mladší spomínanú pokutu na odvolaní istotne vytiahne z vrecka. Veď tatkov denný zárobok je podstatne vyšší ako nejaká podradná pokuta. Aj v Mazurekovom prípade bola pôvodná pokuta rovnaká. Špecializovaný trestný súd je teda konzistentný. Len či je kritický názor a podpora fašistickej ideológie, ktorá u nás zanechala státisíce mŕtvych rozmaznaným junákom, ktorí by bez otca veľa neznamenal, rovnaká forma?
3. Pani Jankovská sa vzdala svojho mandátu po vraj 1000 správovej komunikácii s Kočnerom. A to pre útoky na jej rodinu. Všetko však zaprela a mala na to dôvod. Ako povedala a to je fakt: „Mobilný telefón Kočnera mal elitný SIS-kár Tóth pri sebe 3 mesiace“. Ja stále nemôžem pochopiť, ako je možné, že má niekto pri sebe cudzí telefón, s ktorým môže nakladať, ako sa mu zapáči, ak to nie je zámer. Mobilný telefón je veľmi intímna záležitosť, ktorá nikomu inému, okrem vlastníka nepatrí do rúk!!!
Najviac sa mi páčila reakcia Matoviča, ktorý sa pri slovách z tlačovky o odstúpení radoval, ako malý chlapec. A samozrejme si aj privlastnil, že jeho protesty pred ministerstvom spôsobili odstúpenie štátnej tajomníčky. Prvý deň mu tam prišlo 30 ľudí, na druhý 6 a tretí deň už z tejto smiešnosti ani televízie nereferovali, lebo sami sa zbadali, že propagujú len a len Matoviča a jeho pár verných a naháňajú im politické body. Ale hlavne opakujem, že si prisvojil najväčšiu zásluhu! Matovič asi žije v Ríši Alenkiných divov. Zároveň nezabudol spomenúť „hrdinstvo“ Jankovskej, Mizíka, Mazureka, keď išlo do tuhého a všetci sa vykrúcali namiesto toho, aby si priznali chybu. A ja sa pýtam, aké „hrdinstvo“ nám predviedol sám veľký Matovič, keď išlo o úplatok 20 miliónov Euro, jeho daňové podvody neskontrolované z hľadiska premlčanosti, 600 000 „najazdených“ kilometrov počas jedného roka jeho mamou na Fabii, či jeho absencia v parlamente na základe vyhrážok nejakého dedka? A aké ohromujúce hrdinstvo predvádza, keď sa sám Matovič stretával s Kočnerom a neodchádza z parlamentu??? O reakcii šéfa novej strany radšej písať nebudem. Nestojí ani za riadok.
Pristavím sa aj pri vyjadreniach dnes už sudkyne Jankovskej. Štátna tajomníčka deklarovala, že Kočnera osobne nepozná, nikdy s nim nekomunikovala osobne ani cez nikoho. Mňa osobne celkom nepresvedčila. Pri argumentáciách si nebola celkom istá, oči čosi vraveli a triasli sa jej ruky. A mám dilemu či z nervozity, alebo klamstva. Veľmi dobre však zareagovala na otázku, čo si myslí o výroku prezidentky, že vďaka komunikácii je neobhájiteľné, aby zostala vo funkcii. Pripomenula prezidentke jej reklamný klip na funkciu prezidentky s Kočnerovým bratom Ivanom. A hneď bolo v miestnosti veselšie. Tí, ktorí ho nevideli si ho na záver môžu pozrieť.
Rezultát z tohto neodvolania sa bude konať v piatok Bandolerom z odvolávania premiéra za to, že rešpektoval prezumpciu neviny a okamžite neodvolal Jankovskú (potvrdil to Lipšicov Grendel s odôvodnením premrhania času), ktoré je už dnes odsúdené na nulu. Fico ich nazval jemne komediantami. Myslím si, že šašovia je výstižnejší termín.
4. Balciar má 23 nehnuteľností a stavia si ďalšiu v chránenej oblasti hôr. Štvrtý škandál včerajška. Šéfa vojenského spravodajstva začali opäť prepierať pre nehnuteľnosti, ktoré kúpil od mafiánov a dostal od otca do daru, ktorý ich kúpil od Penty a kvôli výstavbe chaty na mieste, kde sa stavať nemôže. Môže-nemôže. Má vraj všetky povolenia a predtým tam stála chata. No opozícia zase rozohrala kovbojku a chce odvolať ministra Gajdoša. Balciar u neho požíva dôveryhodnosť a nechystá sa z funkcie šéfa vojenského spravodajstva odstúpiť.
5. Šéfa činohry Vajdičku odvolal generálny riaditeľ SND pre zlé manažovanie činohry. No zároveň sa pán režisér ohradil a skrýval svoje pochybenia za politiku, keď povedal, že to čakal už pred prázdninami, pretože sa zúčastnil na protestoch na námestí a aj proti ministerke kultúry a kritizoval aj samotného generálneho riaditeľa. Ako povedal pre TV JOJ : „Obaja sú nekompetentní vyjadrovať sa k riadeniu divadla ako takého“. Škoda, že to tak nevnímal, keď ho Generálny riaditeľ vymenoval do funkcie. Takže opäť útok na koalíciu. Valí sa to na ňu zo všetkých strán. Dobre premyslené. Veď režisérom v SND zostáva.
Od rána budem sledovať opäť Televíziu Amerika tri, aby som sa opäť pozabával na ďalších tlačových konferenciách a pechtlách-mechtlách. Možno nám pripraví opäť nejaké čítanie z Kočnerovho mobilu prepisovateľka Tódová, ktorú včera konečne niekto na tlačovej konferencii spucoval, že púšťa neoverené informácie a traumatizuje nimi celú spoločnosť vo verejnom záujme, za ktorý si však musia čitatelia zaplatiť. A tým niekto bol samozvaný novinár Daňo.
Nuž, bola to teda včera veľká „zábavička“. A tá sa s blížiacimi voľbami bude stupňovať a stupňovať. Čakám, kedy mi už vybuchne televízor a čakám, kedy si pri tom sledovaní a reagovaní nájde premiér a niektorí ministri čas na to, aby sa stihli ráno aj neprogresívne oholiť a dôstojne reprezentovať Slovensko. Ja to stíham asi iba preto, že nesedím vo vláde.
Ale ako Vincko vo Svidníckej kerčme hutoril. „ Pobavili šme še“!
Pavel Jacz

Predvolebný klip našej prezidentky:

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

TRESTNÝ ZÁKON bol easy, 1-dňová dialničná známka je TVRDÝ oriešok

MAFIÁNSKY TRESTNÝ BALÍČEK, bol prijatý expresne rýchlo v zrýchlenom legislativnom konaní, ale legislatívny proces pri …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *