Home / POLITIKA / ČACHRE-MACHRE „KOČNERových“ špeciálnych PROKURÁTorov a vyšetrovateľov NAKA.

ČACHRE-MACHRE „KOČNERových“ špeciálnych PROKURÁTorov a vyšetrovateľov NAKA.

Stále rozmýšľam nad tým, čo povedali utajení špeciálni prokurátori, aby sa prihlásili všetci, ktorí komunikovali s Kočnerom a porušovali zákon.

O tri dni na to zobrali mobilné telefóny štátnej tajomníčke, prokurátorom a sudcom, aby ich porovnali s päť mesiacom odloženým mobilným telefónom u bývalého šéfa kontrarozviedky SIS Tótha. Úryvky z rozšifrovania možnej komunikácie z aplikácie Treema v mobilnom telefóne Kočnera uverejňuje Denník N a rozpútava politické turbulencie.

Nemôžem si pomôcť, ale logika mi určuje, že vyšetrovatelia tápajú a vypustením informácii čakajú na reakcie podozrivých, aby dôkazy získali, alebo sú úplní amatéri. Snažím sa im veriť, ale majú to náročné aj s určením dvojnásobného vraha.

Tu musí ísť o nejakú veľmi zvláštnu hru, ktorej presne rozumejú iba zainteresovaní. My sa môžeme iba domnievať o špeciálnych ťahoch šachovej partie. Tak, čo vlastne znamenalo oznámenie prokurátorov pre podozrivých, aby prišli sami vypovedať? Rýchlo zahlaďte všetky stopy, zničte dôkazy a samozrejme kúpte si nové mobily, tablety i laptopy a skopírujte si do nich iba to, čo nič nedokazuje, lebo môžu prísť policajti.

Tu ma však logika nepustí. Nerozumiem vôbec tomu, že sa policajti pochválili, že vôbec majú Kočnerov telefón od Tótha a prelomili šifrovanie pred tým, aby si komunikáciu poriadne preštudovali a ešte pred vložením do spisu, kde môže prísť k únikom, s čím majú skúsenosti. Okamžite mali totiž preveriť všetky informácie z mobilov a zaistiť naraz všetky telefóny podozrivých, pokiaľ podozrivý nemali o tejto skutočnosti vedomosť. Že nepostupovali takto, je pre mňa naozaj záhada!

Na druhej strane mobilní operátori musia zo zákona dva roky archivovať všetku komunikáciu, takže informácie by mali mať aj od mobilných operátorov.

A vôbec nerozumiem hre Tótha s mobilným telefónom. Nepoznám človeka, ktorý by si u známeho, alebo u rodinného príslušníka odložil svoj mobilný telefón. Ibaže by to bol zámer a Kočner asi vedel, že pôjde do väzby (na to mám veľmi presvedčivé indície) a tak ten telefón má slúžiť na to, aby všetkých upozornil na to, že ak ho neprepustia z väzby (do ktorej sa nechal si  vziať z obavy svojej likvidácie) , tak sa verejnosť dozvie ešte viac o jeho schopnostiach ovládať svojich ľudí všade v štáte. Mnohým, ktorí pre neho mohli čosi „privyrobiť“, určite horí pri zadnici a trasú sa, aby to nevyšlo na povrch.

Čoho sa však obáva Tóth? Pravdy, alebo zatknutia.? Vraj jeho prítomnosť na súde nie je pre neho bezpečná. Vraj pracuje na tom SIS-ka. A pochybujem, že ho policajti predvedú z inej krajiny na pojednávanie. Na to je málo času na predvedenie podľa práva, pretože ho musí vydať iná krajina. A to má svoje zákonné postupy. Jeho minulosť ho dosť diskvalifikuje a Kočner o nej musel vedieť. Na jednej strane vraj robil špinavé veci pre Kočnera a aby sa vyvinil, tak prevrátil kabát, hrá sa na utajeno neutajeného svedka a zrazu zmizne a nepríde vypovedať na súd.

Včerajšia reakcia prezidentky Čaputovej na štátnu tajomníčku Jankovskú , že je neprípustné, aby zostala vo funkcii, ma z hľadiska jej politického pôvodu ani neprekvapila. K drogovosti svojho Trubana mlčí, mlčí aj o svojom predchodcovi, ktorého sukňu rozdeľovania spoločnosti si obliekla, ktorý si tiež možno písal s Kočnerom (ak áno, určite nám to rozoštvávací Denník N nepoloží na tácke). Nuž, Jankovská môže funkciu položiť a stane sa poslankyňou, spolu s Kočnerovými ľuďmi – s raňajkárom Sulíkom a poblázneným Matovičom. A práve Matovič, ktorý sa s Kočnerom stretával, si dovolí protestovať za jej odvolanie a všetkých by dával do tento trnavský slovenčinár „basy“ (tak veľký hudobný nástroj som doteraz nevidel)!!! „Veľký“ Matovič nečapoval pivo a nepodával guláš, ani chlebíčky a tak protest s jedným transparentom vyšiel na smiech. Tých 20 až 30 ľudí dám dokopy aj ja a nemusím byť ani poslancom. Tu je vidieť, že ľudia nemajú záujem tohto politického šaša, ktorému sa pred očami začala roztápať jeho super štvorčlenná strana, podporovať. Zhovädil sa mnoho krát a ľudia to pochopili. Verím, že to pochopia aj pri volebných urnách aj tí najskalnejší s príklopkami na očiach a neriadenú raketu Matoviča vystrelia čo najďalej na obežnú dráhu Jupitera a bude z neho o šesť mesiacov politická mŕtvola. Zaujímavé, že sa na protest prišiel zosmiešniť aj ďalší „humorista“ kriklúň Galko a na pre niektoré televízie na „tajňáša“ asi aj Kiska. A navyše sa bude Matovič musieť brániť trestnému oznámeniu za ohováranie, ktoré na neho podá Jankovská. Útok je najlepšia obrana. Je len otázne, či jej máme veriť, že nepozná Kočnera a že si s ním nepísala sms-ky. K tomu sa musia vyjadriť orgány činné v trestnom konaní. A nikto iný! Zatiaľ platí prezumpcia neviny a nie šikanovanie a mediálne a politické lynčovanie ako z dielne komunistov v 50-tych rokoch minulého storočia! A ak by Jankovská nechcela do parlamentu, tak si môže obliecť sudcovský talár. Samozrejme, ak by ju pod ťarchou dôkazov nezaistili vyšetrovatelia. A je ešte otázne či sa vráti z dovolenky. Možno skončí aj so sestrou sudkyňou Haitovou pri Mellovi na Seychelách. Uvidíme, necháme sa prekvapiť.

Tých možností je naozaj veľa. Počkáme si, ako sa vypustením ďalších neoverených komunikácii vyvinie táto čudná stále sa stupňujúca predvolebná politická hra. Zatiaľ je to len útok na vládnu koalíciu. A keďže SMER už dlho vládne, tak prostí ľudia – voliči vidia len to zlé a dobré vyhadzujú von oknom s módnym to heslom – zmena. Jednoducho sme nepoučiteľní.

Vráťme sa ešte k súdnictvu, prokuratúre a k štátnym orgánom, ktoré chce mať prezidentka a opozičné strany v lepšom stave. Je to len ich zbožné želanie. Štvorpercentná dôvera súdom je neuveriteľné číslo. Už som neraz písal, že korupciu na súdoch rozkrúcajú advokáti cez prokurátorov a predsedov senátu. Mám tri osobné skúsenosti o spravodlivosti našich súdov. O ďalších štátnych orgánoch rovnako nemajú obyvatelia vysokú mienku. Demokracia totiž celkom pokrivila charaktery ľudí a s tým sa v tomto systéme už dá bojovať iba naoko, skôr sa nedá. Koľko je takých ako Kočner. Sto, dvesto, tisíc, desaťtisíc, alebo 50 tisíc. ktorí si vďaka solventnosti a kontaktom vybavujú svoje kšefty? Pochytali sme iba niektorých lekárov a starostov malých obcí. Väčšie ryby stále plávajú v otvorenom mori. Pokiaľ to nie je nejako zadrapnuté aj do SMERu, tak sa to nedozvieme. Kočner si začal otvárať ústa na siedmu veľmoc a to bola jeho chyba. U nás je totiž spravodlivosť na smiech. Zákony sú nedokonalé, čo šikovní advokáti dokážu využiť. Je choré, že svedok i poškodený sa musí na súd dostaviť, ale obžalovaný nie, môže na rozdiel od nich aj klamať, podvádzať, obviňovať či očierňovať. Jednoducho jeho práva sú neobmedzené, aj keď je to vopred dokázateľne niekoľkonásobný vrah.

Pozrime sa na neodsúdeného Lexu v jedenástich obžalobách a teraz aj na Majského (ktorý má na výplatných listinách hádam všetkých dôležitých ľudí), ako si to dokázal „zariadiť“ a vyhýba sa súdnemu pojednávaniu. A pritom bol aj on skoro rok vo väzbe. Naozaj máme demokratické zákony, keď si všetci z kauzy už odsedeli svoje vysoké tresty, alebo už aj pomreli a on je stále v dosahu iba bezzubého špecializovaného súdu s chromými chápadlami?

Senzáciachtivosť niektorých mediálnych lynčiteľov, ktorí sa nazývajú novinármi totiž nepozná hraníc. V 90-tych rokoch som dostal ponuku pracovať v takomto plátku. Ponúkali mi obrovský plat, ale zároveň mali podmienku, aspoň raz mesačne by musel časopis vo svojich začiatkoch stáť pred súdom za ohováranie a platiť pokuty, čo by ho zviditeľnilo a v konečnom dôsledku by jeho majiteľ na bulvári a reklame zarobil viac, ako by platil odškodné. Mám ten dojem, že tento taktický postup dnes nasledujú DenníkN, SME i Aktuality.sk.

Čakám ešte, že nám stávkové kancelárie ponúknu nejaké tipovacie možnosti, ako dopadne táto politická, divadelná hra špeciálnych prokurátorov a vyšetrovateľov s Lipšicovým stádom.

Pavel Jacz

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ťažká dilema Petra Pellegriniho

Blížia sa prezidentské voľby a podľa prieskumov verejnej mienky má Pellegrini veľkú šancu, že v …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *