Home / SVET / Brazílsky prezident sa ocitol pod tlakom, na boj s požiarom v Amazónii zvažuje nasadiť armádu

Brazílsky prezident sa ocitol pod tlakom, na boj s požiarom v Amazónii zvažuje nasadiť armádu

23.8.2019 (Webnoviny.sk) – Brazílsky prezident Jair Bolsonaro zvažuje nasadenie armády na boj s rozsiahlymi požiarmi v Amazonskom pralese. V piatok sa pred novinármi vyjadril, že sa prikláňa k takémuto kroku. Konať by v tomto smere mal podľa svojich slov do niekoľko hodín.

Bolsonaro sa pre požiare v Amazónii ocitol pod narastajúcim tlakom zo strany medzinárodného spoločenstva. Amazonský prales produkuje obrovské množstvo kyslíka a je považovaný za kľúčový pri úsilí obmedziť globálne otepľovanie.

Francúzska vláda v piatok Bolsonara obvinila z toho, že klamal o svojich environmentálnych záväzkoch, a tiež uviedla, že bude blokovať významnú obchodnú dohodu Európskej únie s juhoamerickými štátmi, z ktorej by Brazília mala prospech.

Brazílski odborníci zaznamenali tento rok v krajine rekordný počet lesných požiarov, a to až o 84 percent viac ako vlani v rovnakom období.

Viac k témam: Amazonský prales, armáda, lesné požiare
Zdroj: Webnoviny.sk – Brazílsky prezident sa ocitol pod tlakom, na boj s požiarom v Amazónii zvažuje nasadiť armádu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *