Home / šport / Hokej / HC Slovan Bratislava sa do Tipsport ligy vráti na ľade Košíc, nováčika preverí Liptovský Mikuláš

HC Slovan Bratislava sa do Tipsport ligy vráti na ľade Košíc, nováčika preverí Liptovský Mikuláš

14.8.2019 (Webnoviny.sk) – Hokejový Slovan Bratislava sa po siedmich sezónach v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) vráti do najvyššej domácej súťaže prestížnym zápasom na ľade Košíc.

Predohrávka 1. kola sa v košickej Steel aréne sa uskutoční vo štvrtok 12. septembra, o deň neskôr je na programe zostávajúcich päť duelov Tipsport ligy 2019/2020.

„Verím, že úvodný zápas medzi Košicami a Slovanom priláka do hľadiska Steel arény aj k televíznym obrazovkám veľa hokejových fanúšikov a bude ideálnym začiatkom bohatého extraligového programu, ktorý nás čaká v sezóne 2019/2020,“ uviedol prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan podľa HockeySlovakia.sk. Zaujímavosťou je, že pred odchodom do KHL absolvoval Slovan svoj posledný extraligový zápas tiež v košickej Steel aréne.

Kroták sa rozlúči s hráčskou kariérou

Nováčik súťaže HK Dukla Ingema Michalovce sa predstaví na vlastnom ľade v súboji proti Liptovskému Mikulášu, pre Zemplínčanov to bude historická premiéra medzi domácou elitou. Úradujúci šampión HC ’05 Banská Bystrica sa nastúpi na ľade HK Poprad, duel bude oficiálnou rozlúčkou legendárneho útočníka Arneho Krotáka s hráčskou kariérou.

Vicemajster z Nitry v prvom kole doma privíta MAC Budapešť, druhý maďarský klub DVTK Jegesmedvék Miškovec pred vlastnými fanúšikmi vyzve HKM Zvolen a HC 07 Detva si zmeria sily s Duklou Trenčín. Hokejisti Nových Zámkov budú mať v prvom kole voľno.

Oproti minulej sezóne v súťaži nebude hrať reprezentácia SR do 20 rokov. Základná časť bude mať 52 kôl, všetkých trinásť tímov absolvuje do 21. februára 2020 po štyri súboje proti ostatným účastníkom (dvakrát doma a dvakrát vonku). V každom kole bude mať jeden účastník súťaže voľno.

Nadstavba súťaže

Po novom bude nasledovať nadstavba – do jej hornej časti postúpi prvých šesť družstiev po 52. kole, ďalších šesť absolvuje dolnú časť a pre trináste sa ročník skončí.

Získané body zo základnej časti si mužstvá ponechajú a elitný poltucet bude bojovať o čo najlepšiu pozíciu pred play-off, do ktorého postúpia aj kluby na 7. a 8. mieste. Pre zvyšok účastníkov TL sa sezóna skončí posledným kolom nadstavby.

„Pri tvorbe nového modelu Tipsport ligy sme brali ohľad na podklady, ktoré sme si vyžiadali od klubov. Zúročili sme tiež doterajšie skúsenosti a komunikáciu s okolitými európskymi ligami. Sme presvedčení, že schválený model bude pre našich fanúšikov veľmi atraktívny,“ myslí sí člen Ligovej rady Richard Lintner.

Z najvyššej súťaže v sezóne 2019/2020 nevypadne žiadny účastník, miestenku v TL si vybojuje víťaz prvej ligy a v ďalšom ročníku bude o slovenský titul bojovať štrnásť klubov.

Viac k témam: Tipsport liga
Zdroj: Webnoviny.sk – HC Slovan Bratislava sa do Tipsport ligy vráti na ľade Košíc, nováčika preverí Liptovský Mikuláš © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *