Home / SVET / Smrť Epsteina nesmie pripraviť jeho obete o spravodlivosť, Francúzsko žiada otvoriť vyšetrovanie

Smrť Epsteina nesmie pripraviť jeho obete o spravodlivosť, Francúzsko žiada otvoriť vyšetrovanie

12.8.2019 (Webnoviny.sk) – Francúzska vláda žiada parížsku prokuratúru otvoriť vyšetrovanie v súvislosti s americkým finančníkom Jeffreym Epsteinom a jeho prepojením na Francúzsko. Epsteina našli v sobotu mŕtveho v jeho väzenskej cele na Manhattane.

Vláda chce chrániť dievčatá od „predátorov“

Francúzske ministerstvo pre práva žien a ochranu detí vo svojom vyhlásení v pondelok uviedlo, že je „nevyhnutné“ začať vyšetrovanie vo Francúzsku, aby jeho smrť „nepripravila jeho obete o spravodlivosť, ktorú si zaslúžia“. Rovnako chce chrániť ostatné dievčatá od „takýchto predátorov“.

Americké úrady zverejnili, že Epstein mal rezidenciu v Paríži a v 80. rokoch minulého storočia používal na svoje cesty do Francúzska falošný rakúsky pas. Francúzske vyhlásenie neuvádza iné prepojenia Epsteina na Francúzsko.

Celebritám mal ponúkať služby prostitútok

Epstein spáchal vo väzení samovraždu. Miliardár patril do najvyššej americkej smotánky a udržiaval tesné zväzky s osobnosťami svetovej politiky aj šoubiznisu. Prvýkrát ho súdili už v roku 2008, keď sa priznal k zneužívaniu neplnoletého dievčaťa a dostal za to 18-mesačný trest odňatia slobody, z ktorých si nakoniec odkrútil len 13.

Opätovne ho zatkli pred dvoma týždňami a obvinili ho z ďalších sexuálnych zločinov, za ktoré mohol dostať až 45 rokov. Epstein tentoraz tvrdil, že je nevinný. Finančník mal byť podľa obvinení súčasťou gangu zaoberajúceho sa prostitúciou a mal celebritám, ktoré pozýval do svojho luxusného sídla v New Yorku, ponúkať „služby“ prostitútok vrátane neplnoletých dievčat.

Viac k témam: prostitúcia, samovražda, sexuálne zneužívanie, sexuálne zneužívanie detí, vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Smrť Epsteina nesmie pripraviť jeho obete o spravodlivosť, Francúzsko žiada otvoriť vyšetrovanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev očakáva začiatok rokovaní o vstupe do EÚ v prvej polovici tohto roka, podľa Šmyhaľa to bloku prinesie viac výhod

Šmyhaľ zdôraznil päť oblastí v ktorých by členstvo Ukrajiny mohlo byť pre EÚ prínosom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *