Home / šport / Futbal / Slovan víťazí a nedostáva góly. Tréner Kozák verí, že proti Dundalku FC vyberie správnu zostavu

Slovan víťazí a nedostáva góly. Tréner Kozák verí, že proti Dundalku FC vyberie správnu zostavu

12.8.2019 (Webnoviny.sk) – Futbalisti slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava nastúpia v utorok v írskom Dubline proti tamojšiemu tímu Dundalk FC v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy 2019/2020. Začiatok stretnutia na Tallaght Stadium je naplánovaný na 21.00 h SELČ, povedie ho rakúsky hlavný rozhodca Robert Schörgenhofer.

Slovan si v minulotýždňovom úvodnom stretnutí tejto fázy na Tehelnom poli vybudoval najtesnejší jednogólový náskok zásluhou triumfu 1:0, ktorý až v 86. min zariadil maďarský legionár Dávid Holman.

Spoločne útočia a jedenásti bránia

„Myslím si, že to bude iný zápas než u nás doma. Íri sa budú viac tlačiť dopredu a určite budú nepríjemní. Musíme hrať rozumne a šikovne a urobiť v správnej chvíli dobré rozhodnutia. Určite to nebude jednoduché, ale ak dáme do toho všetko ako v domácom zápase, tak môžeme uspieť. Verím, že my budeme tí, ktorí sa budú radovať z postupu,“ uviedol prostredníctvom oficiálnej stránky bratislavského klubu stredopoliar Nono.

„Belasí“ pod vedením trénera Jána Kozáka ml. výsledkovo aj herne „ožili“ – v šiestich súťažných stretnutiach zakaždým zvíťazili s celkovým skóre 15:1. V ostatných piatich dueloch navyše ani raz neinkasovali vrátane sobotňajšieho ligového zápasu proti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble (4:0).

„Snažíme sa hrať vyspelo. Spoločne útočíme a potom jedenásti bránime. Na ihrisku si pomáhame a vraciame sa dozadu podporiť defenzívu. Vieme, že obranná činnosť nie je len o brankárovi a obrancoch. Verím, že pozitívne série potiahneme čo najdlhšie,“ doplnil 26-ročný Španiel.

Do tretice všetko dobré

Úspešnejší z tejto dvojice si v play-off zmeria sily s tímom, ktorý neuspeje v 3. predkole Ligy majstrov – bude to grécky PAOK Solún alebo holandský Ajax Amsterdam (prvý zápas v Grécku sa skončil 2:2, pozn.). Kouč Slovana Ján Kozák ml. dúfa, že v Írsku „trafí“ optimálnu základnú jedenástku, ktorá na ihrisku vybojuje postup do ďalšieho kvalifikačného kola.

„Každý hráč v tomto mužstve je dôležitý. Teraz niektorí dostávajú šancu v európskych zápasoch, iní v ligových. Myslíme už na utorkovú pohárovú odvetu. Verím, že vyberieme takú zostavu, ktorá nám prinesie úspech,“ poznamenal 39-ročný Košičan.

Slovan predtým v minulosti v pohárovej Európe dvakrát čelil protivníkovi z Írska – v obidvoch prípadoch úspešne. V sezóne 1996/1997 zvládol konfrontáciu proti St. Patrick’s Athletic v predkole Pohára UEFA, v ročníku 2015/2016 prešiel v 2. predkole EL cez University College Dublin. V utorňajšom vystúpení v Dubline tak môže potvrdiť okrídlené príslovie „do tretice všetko dobré“.

Viac k témam: Európska liga UEFA, Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovan víťazí a nedostáva góly. Tréner Kozák verí, že proti Dundalku FC vyberie správnu zostavu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *