Home / SVET / Obama vyzval Američanov, aby odmietli lídrov šíriacich nenávisť alebo rasizmus

Obama vyzval Američanov, aby odmietli lídrov šíriacich nenávisť alebo rasizmus

6.8.2019 (Webnoviny.sk) – Bývalý americký prezident Barack Obama vyzval Američanov, aby odmietli rétoriku ktoréhokoľvek amerického lídra, ktorý šíri nenávisť alebo rasizmus.

Trump odmietol aj nadradenosť bielej rasy

Obama žiadneho konkrétne nemenoval, jeho zriedkavé vyjadrenie však prichádza v čase, keď sa prezident Donald Trump snaží zbaviť kritiky, že jeho protiimigračné prejavy podnietili násilie.

V pondelkovom prejave Trump odmietol nenávisť aj nadradenosť bielej rasy. Vyjadril sa tak po tom, čo pri streľbách v Texase a Ohiu počas víkendu zomrelo 31 ľudí.

Atmosféra strachu a nenávisti

Obama Trumpove kontroverzné vyjadrenia týkajúce sa migrantov doteraz nekomentoval, v pondelok však zverejnil písomné stanovisko.

Mali by sme hlasno odmietnuť jazyk vychádzajúci z úst ktoréhokoľvek z našich lídrov, ktorý prispieva k atmosfére strachu a nenávisti alebo normalizuje rasistické nálady,“ uviedol Obama.

Americká televízia CNN na margo Obamovho vyjadrenia prieniesla zaujímavé pohľady na túto problematiku. Viac vo videách

Viac k témam: migranti, rasizmus, šírenie nenávisti
Zdroj: Webnoviny.sk – Obama vyzval Američanov, aby odmietli lídrov šíriacich nenávisť alebo rasizmus © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *