Home / SLOVENSKO / Nezaradené poslankyne Gaborčáková aj Červeňáková rokujú o spolupráci s KDH

Nezaradené poslankyne Gaborčáková aj Červeňáková rokujú o spolupráci s KDH

31.7.2019 (Webnoviny.sk) – Nezaradené poslankyne NR SR Soňa Gaborčáková aj Elena Červeňáková rokujú s predsedom KDH Alojzom Hlinom o možnej spolupráci. Agentúre SITA to potvrdili všetci traja.

„Môžem potvrdiť, že rokovania o forme spolupráce s KDH prebiehajú,“ uviedla Gaborčáková s tým, že KDH je stabilný politický subjekt s kresťanskými hodnotami. „Čo môže z môjho pohľadu poslúžiť ako hrádza proti svojvôli politikov,“ dodala.

Sociálna politika bez populizmu

Gaborčáková v spolupráci kladie dôraz na sociálnu politiku bez populizmu. „Slovensko bude čeliť nezvratným výzvam, ktoré budú náročné na riešenia a financovanie. Z tohto dôvodu musí KDH zaujať jasné stanovisko, aby starších, chorých a ľudí na okraji spoločnosti uchránilo,“ uviedla.

Červeňáková priblížila, že po odchode z klubu OĽaNO tak ako ostatní nezaradení poslanci začala rokovať o možnej spolupráci s inými politickými stranami.

„Môžem potvrdiť, že som počas intenzívnych rokovaní našla spoločnú reč s predsedom Kresťanskodemokratického hnutia Alojzom Hlinom o budúcnosti slovenského zdravotníctva. Oslovila ma jeho korektnosť a otvorenosť pri rokovaniach, ale taktiež úprimný záujem o riešenie problémov sestier, zdravotníkov a pacientov. Je pre mňa nesmierne dôležité pomôcť postaveniu sestier a zdravotníckych pracovníkov, ale taktiež riešiť problémy ľudí ohrozených chudobou, pretože kvôli tomu som vstupovala do politiky,“ priblížila poslankyňa.

Sociálno-zdravotná starostlivosť

Tiež by chcela pokračovať v spolupráci s poslankyňou Národnej rady SR Soňou Gaborčákovou na sociálno-zdravotnej starostlivosti o seniorov v dlhodobej starostlivosti.

„Som stále presvedčená o tom, že potrebujeme zmenu systému v poskytovaní zdravotnej starostlivosti, ktorá zlepší spoločenské postavenie sestier a zdravotníckych pracovníkov. Iba tak zabezpečíme kvalitnejšiu starostlivosť a bezpečnosť pacientov. O prípadnej konkrétnej spolupráci s KDH budem informovať v krátkom čase po ukončení rokovaní,“ dodala.

Kresťanskodemokratické hnutie má ambíciu zostaviť silnú kandidátku pre parlamentné voľby 2020. „Prvýkrát v histórii by sme mali mať, zatiaľ to pracovne voláme ´modulárnu výstavbu kandidátky,´ v rámci nej budeme mať aj modul ´sila kresťanského, konzervatívneho sveta,´ v tomto module rátame s účasťou viacerých osobností konzervatívneho sveta,“ uviedol v stanovisku pre agentúru SITA hovorca KDH Stano Župa.

Dodal, že rokovania s nezaradenými poslankyňami sa konajú v diskrétnom móde. „O výsledkoch budeme informovať. Čakajú nás veľké zápasy. Zápas o to, aký svet tu bude. Čaká nás aj zápas o podobu kresťanskej, konzervatívnej politiky. Či to bude podoba umiernenej, modernej konzervatívnej politiky, ktorá dokáže primárne hovoriť za čo je a nielen proti čomu je. Politiky, ktorá nebude mať ambíciu pozerať ľuďom do spální,“ uzavrel s tým, že k takejto politike prizývajú a budú prizývať.

Viac k témam: KDH Kresťanskodemokratické hnutie, Národná rada Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Nezaradené poslankyne Gaborčáková aj Červeňáková rokujú o spolupráci s KDH © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *