Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilky chcú priniesť na trh nové elektromobily, počet modelov by sa mal strojnásobiť

Automobilky chcú priniesť na trh nové elektromobily, počet modelov by sa mal strojnásobiť

18.7.2019 (Webnoviny.sk) – Počet modelov elektrických áut, ktoré sú k dispozícii pre spotrebiteľov v Európe, sa podľa odhadov do roku 2021 strojnásobí. Najnovšie údaje ukazujú, že automobilky v roku 2021 budú ponúkať 214 modelov elektrických vozidiel, pričom v závere minulého roku to bolo iba 60 modelov.

Analýza Európskej federácie pre dopravu a životné prostredie (T&E), založená na údajoch výskumnej firmy IHS Markit, tak naznačuje, že výrobcovia áut sú teraz ochotní chopiť sa elektrifikácie áut. Informoval o tom portál bbc.com.

Automobilky prognózujú, že v roku 2021 na trh prinesú 92 úplne elektrických a 118 hybridných modelov. Ak tieto plány dodržia, 22 percent vyrábaných áut by mohlo byť v roku 2025 elektrických. Najväčšie závody na výrobu elektromobilov majú byť v Nemecku, Francúzsku, Španielsku a Taliansku.

Viac k témam: automobilky, elektromobily
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilky chcú priniesť na trh nové elektromobily, počet modelov by sa mal strojnásobiť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *