Home / šport / Ostatné športy / Volkovi pomaly rastie forma, na Veľkej cene Tábora si zlepšil vlastné slovenské sezónne maximum

Volkovi pomaly rastie forma, na Veľkej cene Tábora si zlepšil vlastné slovenské sezónne maximum

18.7.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenský šprintérsky rekordér a halový majster Európy v behu na 60 m Ján Volko si v rozbehu na 100 m na stredajšej Veľkej cene Tábora časom 10,28 sekundy o 8 stotín zlepšil vlastné slovenské sezónne maximum z rozbehu vo finále na Svetovej univerziáde v Neapole.

V rozhodujúcom dueli o prvenstvo potom zdolal všetkých súperov, hoci bol o stotinku pomalší (10,29) ako v rozbehu. Za Volkom skončil druhý Čech Jan Veleba (10,31), ktorý dosiahol v rozbehoch najlepší výkon (10,24), tretí vo finále bol Brit Theo Etienne (10,43).

„Samozrejme, s ďalším posunom výkonu som spokojný. Pomaličky sa to zlepšuje, preto sme s trénermi radi. Táborská dráha je naozaj veľmi rýchla a v kombinácii s kvalitnými súpermi to bolo dnes super. Sme veľmi spokojní,“ komentoval Ján Volko, zverenec trénerského dua Naďa Bendová – Róbert Kresťanko, svoj táborský triumf a zlepšenie slovenského výkonu roka.

Najbližšie sa predstaví v sobotu 20. júla na 43. ročníku Veľkej ceny Nového Města nad Metují, kde pobeží dvojstovku.

V Tábore okrem Volka zvíťazila aj Daniela Ledecká na 400 m prekážok časom 58,21 s jasným náskokom 1,30 sekundy pred Češkou Michaelou Bičianovou.

Viac k témam: beh, Veľká cena Tábora
Zdroj: Webnoviny.sk – Volkovi pomaly rastie forma, na Veľkej cene Tábora si zlepšil vlastné slovenské sezónne maximum © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *