Home / EKONOMIKA / Európska únia schválila sankcie proti Turecku, pri Cypre robí nelegálne vrty na ťažbu plynu

Európska únia schválila sankcie proti Turecku, pri Cypre robí nelegálne vrty na ťažbu plynu

16.7.2019 (Webnoviny.sk) – Ministri zahraničných vecí Európskej únie schválili sankcie voči Turecku pre nelegálne vrty zamerané na ťažbu plynu pri Cypre.

Ministri vo vyhlásení uviedli, že vzhľadom na to, že Turecko pokračuje v nelegálnych vrtoch a realizuje nové, prerušujú rokovania o dohode o leteckej doprave. Zároveň ministri požiadajú Európsku investičnú banku, aby „prehodnotila“ poskytovanie úverov Turecku.

Šéfovia diplomacie členských krajín EÚ ďalej schválili návrh Európskej komisie, aby sa znížila finančná pomoc Turecku v budúcom roku. Ministri upozornili, že sa pracuje na ďalších opatreniach.

Turecko neuznáva Cyprus za samostatný štát a uplatňuje si nárok na 44 percent cyperskej exkluzívnej ekonomickej zóny. Severocyperská turecká republika si robí nárok na ďalších 25 percent exkluzívnej ekonomickej zóny.

Viac k témam: Cyprus, Európska investičná banka, Európska únia, minister zahraničných vecí, sankcie proti Turecku, ťažba plynu
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska únia schválila sankcie proti Turecku, pri Cypre robí nelegálne vrty na ťažbu plynu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Parlament schválil zvýšenie humanitárnej pomoci pri živelných pohromách na 1 500 eur, viac dostanú aj obete domáceho násilia 

Parlament o nej rokoval v zrýchlenom konaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *