Home / šport / Tenis / Video: Strýcová dosiahla na Wimbledone najlepšie výsledky kariéry a nadviazala na úspechy krajaniek

Video: Strýcová dosiahla na Wimbledone najlepšie výsledky kariéry a nadviazala na úspechy krajaniek

16.7.2019 (Webnoviny.sk) – Česká tenistka Barbora Strýcová dosiahla na tohtoročnom Wimbledone najlepšie výsledky svojej doterajšej kariéry. Nielenže sa prebojovala do semifinále ženskej dvojhry, ale vo štvorhre sa po boku Taiwančanky Chsieh Su-wej tešila z cenného titulu. Povestnou čerešničkou na torte je fakt, že od pondelka sa stala novou svetovou jednotkou vo štvorhre.

Barbora Strýcová nadviazala na úspechy svojich českých krajaniek. Pred ňou boli svetovými jednotkami vo štvorhre Helena Suková, Jana Novotná, Lucie Šafářová a z aktívnych tenistiek Květa Peschkeová, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Stala sa celkovo 43. hráčkou, ktorá sa môže pýšiť týmto honorom a zároveň vo veku 33 rokov a 109 dní aj druhou najstaršou za spomenutou Peschkeovou.

„Je to veľká česť byť svetovou jednotkou vo štvorhre. Som šťastná, že som vyhrala svoj prvý grandslam. Nedokázala by som to však bez mojej úžasnej partnerky. Veľa sme pracovali a som hrdá na všetky naše spoločné úspechy,“ vyjadrila sa Strýcová pre web wtatennis.com.

Dlhé čakanie na finále

Vo finále ženskej štvorhry zdolal spomenutá dvojica kanadsko-čínsky pár Gabriela Dabrowská, Sü Ji-fan po setoch 6:2, 6:4.

Hráčky si na tento zápas museli počkať viac než 24 hodín. V sobotu sa na kurt nedostali pre takmer päťhodinového finále mužského deblu a v nedeľu predviedli najdlhšie finále mužskej wimbledonskej dvojhry Novak Djokovič a Roger Federer.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Wimbledon (finále): Novak Djokovič – Roger Federer (fotografie)

Čakali sme veľmi dlho. Včera to bolo ťažké, pretože sme boli pripravené a potom nám povedali, že sa zápas odkladá. Iba sme sa rozohriali, bolo to ťažké,“ vyjadrila sa Strýcová po skončení finále pre americký web espn.com.

„Som rada, že organizátori Wimbledonu zmenili pravidlá (tajbrejk za stavu 12:12). Inak by som iba jedla a priberala,“ dodala Chsieh Su-wej.

Spolupráca s Chsieh Su-wej

Česká hráčka po zápase priznala, že po premenenom mečbale zostala na chvíľu zmätená. „Tá posledná loptička bola taká všelijaká. Ony si vzali „jastrabie oko“ a ja som vôbec nevedela, čo sa deje. Bola som na sieti a svoju spoluhráčku som nevidela. Až potom som si uvedomila, čo sa stalo. Bolo to skvelé, dokázala som to,“ skonštatovala Strýcová pre TV Nova.

Počas sezóny sa sústreďovala najmä na Wimbledon, čo sa jej aj vyplatilo. „Tých štrnásť dní som sa snažila zostať koncentrovaná a byť vo svojej ‚bubline‘. Až prídem domov a odpočiniem si, tak až potom mi to celé dôjde,“ dodala rodáčka z Plzne.

Barbora Strýcová odohrala s Chsieh Su-wej desať turnajov a ešte pred začiatkom Wimbledonu mali na konte tri tituly. Uspeli aj na tráve v Birminghame, čo je tradičná generálka pred tretím grandslamom sezóny. Češka sa vyjadrila, že úspešná spolupráca bude pokračovať. „Určite sme hovorili o tom, že budeme hrať spolu, pretože máme dobrú šancu prebojovať sa na Turnaj majsteriek. Do konca roka budeme hrať spolu, potom si sadneme a uvidíme, čo bude ďalej“ uviedla 33-ročná česká tenistka.

Viac k témam: Londýn, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Strýcová dosiahla na Wimbledone najlepšie výsledky kariéry a nadviazala na úspechy krajaniek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *