Home / SVET / Video: Enviroaktivisti blokujú cesty v britských mestách, začali päťdňové „letné povstanie“

Video: Enviroaktivisti blokujú cesty v britských mestách, začali päťdňové „letné povstanie“

15.7.2019 (Webnoviny.sk) – Environmentálni aktivisti z hnutia Extinction Rebellion blokujú cesty vo viacerých britských mestách na protest proti nečinnosti vlády v boji proti klimatickým zmenám. S pomocou piatich farebných lodí blokujú premávku v Cardiffe, Glasgowe, Bristole, Leedse a Londýne.

Solidarita s ďalšími aktivistami

Každá z lodí nesie meno po environmentálnom aktivistovi a tiež posolstvo, aby úrady „konali teraz„. Extinction Rebellion tvrdí, že začali päťdňové „letné povstanie„.

Demonštranti podľa Extinction Rebellion „požadujú, aby právny systém v tejto kríze prevzal zodpovednosť a zaistil bezpečnosť budúcich generácií vytvorením zákona o ekocíde„. Tiež vyjadrujú solidaritu s ďalšími aktivistami za boj proti klimatickým zmenám po celom svete, ktorí „obetovali svoju slobodu v boji za klimatickú spravodlivosť“.

Požadujú zamietnutie prípadov zadržaných

Hnutie, ktoré vyzýva vládu na vyhlásenie klimatického stavu núdze, už v apríli usporiadalo 11-dňový protest, ktorý ochromil viaceré časti Londýna.

Polícia počas neho zatkla zhruba tisíc ľudí. Niektorí z nich už sa pre porušovanie verejného poriadku postavili minulý týždeň pred súd. Demonštranti požadujú zamietnutie prípadov všetkých zadržaných.

Viac k témam: aktivisti, klimatické zmeny
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Enviroaktivisti blokujú cesty v britských mestách, začali päťdňové „letné povstanie“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Brusel posiela Ukrajine druhú tranžu makrofinančnej pomoci. Kyjev dostane 1,5 miliardy eur

Štvorročný nástroj pre Ukrajinu Európska únia schválila vo februári.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *