Home / EKONOMIKA / Informatika / Bezplatné WiFi v centre Bratislavy využívajú aj návštevníci, pripojili sa už státisíce zariadení

Bezplatné WiFi v centre Bratislavy využívajú aj návštevníci, pripojili sa už státisíce zariadení

15.7.2019 (Webnoviny.sk) – Na bezplatné WiFi siete v centre Bratislave, ktoré spustili približne pred rokom, sa pripojilo už viac ako 250-tisíc unikátnych zariadení. Obyvatelia Bratislavy alebo návštevníci hlavného mesta majú k dispozícii internet s názvom VisitBratislava na 13 miestach.

Okrem pripojenia na internet užívateľ získa aj tipy, čo zaujímavé môže vidieť a zažiť v Bratislave, zoznam podujatí alebo ďalšie informácie o meste. Informoval o tom hovorca organizácie Bratislava Touring Board (BTB) Maroš Plitko.

Pokryté sú námestia aj nábrežie Dunaja

Na projekte bezplatných WiFi spotov spolupracuje BTB s bratislavským magistrátom a telekomunikačnou spoločnosťou O2. Pokryté sú veľké námestia v centre mesta a nábrežie Dunaja.

Najviac pripojených zariadení je na Hviezdoslavovom a Hlavnom námestí, pričom prevládajú mobilné zariadenia v slovenskom a anglickom jazyku. Užívatelia sú najčastejšie z rusky, nemecky a španielsky hovoriacich krajín.

„Naším cieľom je zabezpečiť kvalitnú turistickú infraštruktúru, propagovať turistickú kartu Bratislava Card, podujatia i atraktivity v meste. Vďaka vyše 1,6 milióna pripojení, ktoré sme dosiahli za pomerne krátky čas, sa nám to úspešne darí. Najviac pripojených je v mesiacoch júl až september, teda počas letnej turistickej sezóny,“ uviedla predsedníčka predstavenstva BTB Alžbeta Melicharová.

Zvýšený pohyb ľudí

Magistrát a BTB plánujú pokračovať v tejto aktivite a rozšíriť bezplatné WiFi aj na ďalších miestach, kde je zvýšený pohyb ľudí. Sú to lokality ako Námestie SNP, Hurbanovo Námestie, Obchodná ulica, Poštová ulica, Kollárovo námestie, Michalská ulica, Ventúrska ulica, Sedlárska ulica alebo Jedlíkova ulica.

V budúcnosti plánujú taktiež zaviesť geolokačný princíp. Ten ukáže poskytované informácie o lokalite a pamiatkach v okolí na základe miesta pripojenia.

Podobne to fungovalo už počas tohtoročného hokejového šampionátu, keď po prihlásení na internet mali užívatelia k dispozícii informácie o hokejovom šampionáte.

Viac k témam: WiFi
Zdroj: Webnoviny.sk – Bezplatné WiFi v centre Bratislavy využívajú aj návštevníci, pripojili sa už státisíce zariadení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *