Home / EKONOMIKA / Pracovné pomôcky, ktoré potrebujú predovšetkým manuálne pracujúci zamestnanci

Pracovné pomôcky, ktoré potrebujú predovšetkým manuálne pracujúci zamestnanci

Často sa v správach, či už na internete, alebo v televízii dozvedáme, aké pracovné úrazy znepríjemnili život firmám, ale predovšetkým zamestnancom. Väčšina slovenských firiem sa snaží ušetriť všade, kde je to možné, dokonca aj na zabezpečení bezpečného pracoviska, pričom bezpečnosť by mala byť na prvom mieste.

Aké pracovné pomôcky ale potrebujú manuálne pracujúci zamestnanci?

Pracovné rukavice

Manuálne pracujúci ľudia prichádzajú do kontaktu s nebezpečnými materiálmi a práve z toho dôvodu by mali zamestnanci mať k dispozícii kvalitnejšie pracovné rukavice, ktoré by ich pred týmito materiálmi ochránili. Pracovné rukavice vyberajte predovšetkým podľa toho, v akom priemyselnom odvetví podnikáte. V ponuke pracovných rukavíc nájdete rôzne rukavice, napríklad tieto: protiprepichové, zateplené, tepelne odolné, antivibračné, potravinárske a iné.

Vyberte tie, ktoré vaši zamestnanci budú potrebovať na vykonávanie práce.

Pracovné topánky

Okrem pracovných rukavíc budú zamestnanci potrebovať aj nové pracovné topánkyManuálne pracujúci zamestnanciv skladoch a výrobných halách musia mať takú obuv, ktorá je pevná, odolná, má protišmykovú podrážku a zvršok je vyrobený z takého materiálu, ktorý chráni chodilo, no zároveň mu umožňuje dýchať. Základom je protišmyková obuv, pretože pri manipulácii s ťažkými bremenami musí mať zamestnanec stabilnú obuv, aby nehrozilo pošmyknutie.

Každému zamestnancovi musíte kúpiť nové pracovné topánky vhodnej veľkosti. Je potrebné mať zoznam, na ktorom budete mať zaznačenú veľkosť chodidiel všetkých zamestnancov.

Pracovné okuliare a pracovné prilby

Pracovné rukavice a pracovné topánky sú dôležité, avšak aj pracovné prilby a okuliare sú potrebné pri práci a manipulácii s nebezpečným tovarom. V priemyselných halách sa pracuje s ťažkými bremenami a riziko pádu ťažkého materiálu je tam väčšie ako napríklad v potravinárskych firmách.

Zabezpečte preto svojim zamestnancom pracovné okuliare a pracovné prilby.

INZERCIA. Zdroj foto: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *