Home / EKONOMIKA / Podnikáte? Poradíme vám, ako si vytvoriť bezpečné pracovisko

Podnikáte? Poradíme vám, ako si vytvoriť bezpečné pracovisko

Vytvorenie dobrých podmienok na prácu by mala byť prioritou každého podnikateľa, no povedzme si úprimne, nájde sa taká firma, ktorá nešetrí na bezpečnom vybavení do firmy? Takúto firmu by ste len márne hľadali a práve preto ak chcete uspieť na podnikateľskom trhu, nemali by ste nič podceniť a mali by ste vytvoriť bezpečné pracovisko pre všetkých zamestnancov.

Ochrana pred požiarmi

Keďže v každej firme je potrebné množstvo techniky (do kancelárie a aj do výrobných hál), nesmiete podceniť situáciu a je potrebné zabezpečiť spoľahlivú ochranu pred požiarmi. Nikdy neviete kedy môže nastať elektrický skrat a práve preto je potrebné sa takto „poistiť“ ako potom vyplakávať nad zhorenými firemnými priestormi.

Samozrejmosťou je poistenie nehnuteľnosti, v tomto prípade kancelárskych priestorov. Určite však nezabúdajte na ochranu pred požiarmi. Predchádzať vzniku požiarov je zo zákona povinné, no niektorí podnikatelia sa to snažia obchádzať. Nezabúdajte, že vykonávanie preventívnych protipožiarnych prehliadok a odstraňovanie zistených nedostatkov môže ochrániť zdravie zamestnancov a majetok.

Kurzy prvej pomoci

Zdravotné komplikácie si nevyberajú čas a miesto, preto kurzy prvej pomoci sú potrebné pre všetky firmy. Niekedy rozhodujú minúty a ak zamestnanci nevedia svojim kolegom poskytnúť prvú pomoc, je potrebné, aby sa to čím skôr naučili. Kurzy prvej pomoci zabezpečujú školení pracovníci. Kurzy prvej pomoci si určené predovšetkým pre vodičov z povolania, vodičov dopravnej zdravotnej služby a aj pre tých, ktorí si plánujú spraviť vodičský preukaz.

Ak chcete vytvoriť zamestnancom bezpečné pracovisko, myslite predovšetkým na ochranu pred požiarmi a na kurzy prvej pomoci. Najmä teraz v lete je potrebné myslieť na zdravie zamestnancov a na možné skraty, kedy môže vzniknúť požiar, ktorý vážne ohrozí zdravie zamestnancov a váš majetok.

INZERCIA. Zdroj foto: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Štát chce do roku 2030 ukončiť na Slovensku bezdomovectvo, pomôcť má akčný plán

Celkovo plánuje štát do tejto oblasti investovať 96 miliónov eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *