Home / POLITIKA / Video: Merkelová pri hymne sedela, podľa nemeckých médií sa chcela vyhnúť triaške

Video: Merkelová pri hymne sedela, podľa nemeckých médií sa chcela vyhnúť triaške

11.7.2019 (Webnoviny.sk) – Nemecká kancelárka Angela Merkelová vo štvrtok na slávnostnej ceremónii počas návštevy novej dánskej premiérky Mette Frederiksen v Berlíne počas hrania hymien oboch krajín sedela, podobne ako jej dánska partnerka.

Príčinou dehydratácia

Podľa nemeckých médií toto netradičné riešenie súvisí s tým, že Merkelová sa za posledný mesiac už trikrát na verejnosti triasla, a to práve vždy pri oficiálnych prijatiach.

Naposledy sa to udialo pri stredajšom prijatí fínskeho premiéra Anttiho Rinneho, a to na rovnakom mieste ako vo štvrtok – pred kancelárkiným sídlom v Berlíne.

Loading…

 

Po prvej z týchto epizód, ktorá sa stala 18. júna, Merkelová uviedla, že jej príčinou bola dehydratácia, a keď sa napila, už jej bolo dobre.

Vždy rovnaká situácia

V stredu zas uviedla, že druhý a tretí takýto prípad boli podľa nej podmienené psychologickým dopadom prvej takejto epizódy. „Budem s tým musieť nejaký čas žiť,“ dodala.

Agentúra The Associated Press (AP) si všíma, že všetky tri razy, keď sa Merkelová na verejnosti triasla, šlo o rovnakú situáciu a vždy jej indispozícii predchádzalo to, že nejaký čas ticho stála počas ceremónie pod holým nebom.

Tieto príznaky však okamžite pominuli, keď následne začala kráčať. Nič nevšedné sa s Merkelovou nedialo ani pri prejavoch v parlamente či na tlačových konferenciách, ktoré absolvovala tiež postojačky.

 

O zdravotných problémoch nemeckej kancelárky píšema aj TU

Viac k témam: nemecká kancelárka
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Merkelová pri hymne sedela, podľa nemeckých médií sa chcela vyhnúť triaške © SITA Všetky práva vyhradené.

Loading…

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *