Home / SVET / Britský veľvyslanec v USA odstúpil z funkcie, v e-mailoch kritizoval Trumpovu administratívu

Britský veľvyslanec v USA odstúpil z funkcie, v e-mailoch kritizoval Trumpovu administratívu

10.7.2019 (Webnoviny.sk) – Britský veľvyslanec v Spojených štátoch amerických rezignoval na svoju funkciu. Stalo sa tak po tom, ako sa dostali na verejnosť e-maily, v ktorých Kim Darroch kritizoval administratívu amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten následne nazval britského veľvyslanca „veľmi hlúpym človekom„.

Trump podrobil kritike aj Mayovú

Trump podrobil kritike aj Theresu Mayovú. Premiérka vraj ignorovala jeho rady týkajúce sa brexitu a šla „vlastnou bláznivou cestou„. Britský minister zahraničia Jeremy Hunt označil jeho vyjadrenia za neúctivé.

Darroch v správach nazval Trumpovu administratívu nešikovnou, neistou a nekompetentnou. „Naozaj si nemyslíme, že by sa táto administratíva v budúcnosti stala podstatne normálnejšou, menej disfunkčnou, menej nepredvídateľnou, menej rozdelenou medzi frakcie, menej diplomaticky nemotornou a nešikovnou,“ napísal.

S veľvyslancom prerušil kontakt

Trump po zverejnení e-mailov prerušil kontakt s veľvyslancom, ktorému Mayová následne prejavila plnú podporu.

Kim Darroch v stredu vyhlásil, že podľa jeho názoru je zodpovedné zvoliť si nového veľvyslanca. Poďakoval sa tiež všetkým v Británii aj USA, ktorí mu prejavili podporu.

Viac k témam: Veľká Británia, veľvyslanec
Zdroj: Webnoviny.sk – Britský veľvyslanec v USA odstúpil z funkcie, v e-mailoch kritizoval Trumpovu administratívu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *