Home / POLITIKA / Video: Nebudeme vládnuť so Smerom-SD a jeho klonmi, Kiska vylúčil aj vládu s SNS a extrémistami

Video: Nebudeme vládnuť so Smerom-SD a jeho klonmi, Kiska vylúčil aj vládu s SNS a extrémistami

2.7.2019 (Webnoviny.sk) – Bývalý prezident a líder vznikajúcej strany Za ľudí Andrej Kiska sa v utorok vyjadril, že nebudú nikdy vládnuť so stranou Smer-SD ani jej klonmi. Uviedol to vo videu na sociálnej sieti Facebook, v ktorom uvádza priority strany o predvolebnej a povolebnej spolupráci.

Vylúčil aj spoluprácu s SNS a extrémistami

Kiska tiež vylúčil spoluprácu so Slovenskou národnou stranou a extrémistami. „Postavme si jasné priority – zdravotníctvo, boj proti korupcii, školstvo. Buďme k sebe ako lídri slušní,“ vymenoval Kiska ďalšie priority strany.

Ako dodal, stretol sa s viacerými lídrami opozičných strán a je pripravený stretnúť sa aj s ďalšími. „Ak sa na tomto zhodneme, sadnime si, podpíšme to, ukážme celému nášmu Slovensku, že vieme spolupracovať, že ide o ľudí. Chceme vrátiť Slovensko všetkým ľuďom,” povedal vo videu.

Celé video  nižšie

Loading…

 

Stranu definuje ako stredovú

Andrej Kiska skončil svoj mandát na poste prezidenta 15. júna. Následne 17. júna oficiálne predstavil tím a priority vznikajúcej strany Za ľudí.

Pridali sa k nemu napríklad bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Mária Kolíková, bývala poslankyňa NR SR a Európskeho parlamentu Jana Žitňanská či bývalý veľvyslanec pri NATO Tomáš Valášek a organizátor zhromaždení Za slušné Slovensko Juraj Šeliga.

S Kiskom na vzniku strany spolupracuje aj starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký, primátor Hlohovca Miroslav Kollár či jeho spolupracovníčka z Prezidentského paláca Vladimíra Marcinková. Kiska svoju stranu definuje ako stredovú.

Viac k témam: Smer-SD, SNS Slovenská národná strana, Za ľudí – Kiskova politická strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Nebudeme vládnuť so Smerom-SD a jeho klonmi, Kiska vylúčil aj vládu s SNS a extrémistami © SITA Všetky práva vyhradené.

Loading…

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *