Home / EKONOMIKA / PROTESTY poľnohospodárov boli PLATENÝm KOMPARZom. 70 a 50 eur na hlavu mali dostať komparzisti

PROTESTY poľnohospodárov boli PLATENÝm KOMPARZom. 70 a 50 eur na hlavu mali dostať komparzisti

Agrorezort ministerky Matečnej (SNS) je znepokojený zo zistení košického denníka Korzár, ktorého investigatívni novinári odhalili, že na protestoch farmárov vystupovali komparzisti platení agropodnikateľom Františkom Oravcom.

Mgr. Vladimír Machalík (riaditeľ odboru komunikácie a marketingu) v tlačovej správe Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR uvádza, že „Farmárske protesty“ tak boli v skutočnosti platenou mediálnou akciou agropodnikateľa Oravca, ktorý figuruje aj v závažnej kauze nedovoleného ozbrojovania a objednávania nástražných systémov na konkurenciu, v ktorej rozsudok vydal Okresný súd v Košiciach.

Investigatívni novinári denníka Korzár, patriaceho pod vydavateľstvo Petit Press, vydávajúce aj denník SME, tento týždeň priniesli odhalenie, že na protestoch Iniciatívy poľnohospodárov v Bratislave nevystupovali farmári, ale komparzisti platení agropodnikateľom Františkom Oravcom. Ten im podľa zistení novinárov platil 70 eur na deň ak sa zúčastnili ako vodiči traktorov alebo 50 eur ak ako nevodiči. Traktory boli buď firiem F. Oravca alebo si ich ten prenajal. Komparzisti, ktorých sa podarilo denníku Korzár stotožniť podľa fotiek na internete aj s ich zamestnávateľmi, si brali na obdobie protestov dovolenku.

František Oravec je pritom osoba, ktorá je stotožnená so závažnou trestnou činnosťou. Okresný súd Košice II. vo štvrtok 17. júna uznal jeho bratranca Marcela H. a odsúdil ho na päť rokov za pripravovaný výbuch pod autom a za poškodzovanie cudzej veci v štádiu prípravy v záujme svojho príbuzného Františka Oravca.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR upozorňuje verejnosť aj médiá, že Iniciatíva poľnohospodárov nikdy nepreukázala koho zastupuje, koľko hektárov pôdy jej členovia obhospodarujú, koľko majú hospodárskych zvierat, či sú vôbec skutoční poľnohospodári a ako prispievajú k zvyšovaniu potravinovej sebestačnosti Slovenska. Spoluprácu s ňou odmieta čoraz viac poľnohospodárskych združení a zväzov. Na základe informácií denníka Korzár sa ukazuje, že protesty boli len divadlom na oklamanie novinárov, verejnosti a politikov. Cieľom F. Oravca je v skutočnosti získanie vodnej elektrárne, čo prezentovali komparzisti na čele s F. Oravcom a P. Magdoškom na jednom z protestov pred Poľnohospodárskou platobnou agentúrou.

Agrorezort vyzýva médiá, aby v záujme odhalenia pravdy a zamedzenia zavádzania verejnosti Iniciatívou poľnohospodárov a jej predstaviteľmi Patrikom Magdoškom a Františkom Oravcom, informovali o konaní F. Oravca v súvislosti s touto elektrárňou. Agrorezort totiž predpokladá, že podvedené boli aj médiá, ktoré na mediálne divadlo F. Oravca naleteli.

Zdroj: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri zahraničných pracovníkov bude podľa personalistov zásadné nastavenie takých podmienok, aby v našej krajine aj chceli ostať

Prílev pracovnej sily zo zahraničia môže mať aj svoje riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *