Home / SLOVENSKO / Desiatky dobrovoľníkov rozdávali objatia v dvadsiatich mestách Slovenska

Desiatky dobrovoľníkov rozdávali objatia v dvadsiatich mestách Slovenska

26.6.2019 (Webnoviny.sk) – Desiatky dobrovoľníkov na Slovensku v stredu už ôsmykrát rozdávali objatia a úsmevy. Počas Medzinárodného dňa objatí nájsť otvorenú náruč tak mohli malí aj veľkí v 20 mestách.

„Tento rok chceme ľuďom priniesť nekonečne veľa objatí. Preto sa naším symbolom stala ležatá osmička, ktorá prezrádza, že organizujeme už ôsmy ročník nášho podujatia a stále neprestávame rozdávať okoloidúcim radosť,“ uviedol koordinátor podujatia Lukáš Hrošovský. Dobrovoľníci rozdávali objatia na námestiach, na sídliskách, v nemocniciach či v domovoch dôchodcov, informoval iniciátor podujatia Jaroslav Dodok.

Zapojiť sa mohol každý

„Dnes chceme venovať svoj čas aj tým ľuďom, na ktorých sa často zabúda, či už sú to bezdomovci, dôchodcovia alebo pacienti v nemocniciach,“ priblížil Dodok. Program v každom meste si prispôsobili lokálni organizátori.

Objatia počas ôsmeho ročníka rozdávali v Banskej Bystrici, Banskej Štiavnici, Čadci, Dolnom Kubíne, Košiciach, Kysuckom Novom Meste, Námestove, Nitre, Prievidzi, Púchove, Rimavskej Sobote, Rožňave, Ružomberku, Senici, Spišskej Novej Vsi, Trenčíne, Trnave, Tvrdošíne, Veľkom Krtíši a v Žiline.

Ako ďalej informovali organizátori, zapojiť sa do tejto celoslovenskej kampane mohol skutočne každý, bez ohľadu na to, či stihol zaregistrovať svoje mesto.

Prejav vďaky aj nádeje

„Stačí, ak počas dnešného dňa darujete niekomu aspoň jedno objatie, či už v škole, v práci alebo na ulici. Venovať objatie zaberie len chvíľku, no niekomu to môže zmeniť celý deň,“ konštatoval Hrošovský.

Pripomenul, že objatie je prejavom vďaky, radosti a nádeje. Ôsmy ročník Hug Day (Dňa objatí) zastrešovali na Slovensku OZ TEAM a nezisková organizácia SYTEV.

Deň objatí sa na Slovensku organizuje od roku 2012. S touto myšlienkou prišiel Jaroslav Dodok so skupinou ďalších študentov, ktorí chceli ľudí okolo seba potešiť niečím netradičným.

Podujatie má dnes už medzinárodný charakter. Každoročne sa Hug Day okrem Slovenska koná aj v ďalších zahraničných mestách, od Mexico City, cez Manchester, Rím, Mníchov, chorvátsky Split až po Amman v Jordánsku.

Viac k témam: Hug Day, Medzinárodný Deň objatí
Zdroj: Webnoviny.sk – Desiatky dobrovoľníkov rozdávali objatia v dvadsiatich mestách Slovenska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini si nemyslí, že ľudia idú voliť podľa toho, či sa kandidáti dvadsaťkrát stretnú pred voľbami

Ivan Korčok považuje za dôležité, aby sa prezidentskí kandidáti stretávali v predvolebných diskusiách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *