Home / šport / Ostatné športy / Slovenský boxer Csemez má na európskych hrách v Minsku istotu medaily, nádej má aj Strnisko

Slovenský boxer Csemez má na európskych hrách v Minsku istotu medaily, nádej má aj Strnisko

MINSK 25. júna (WebNoviny.sk) – Istotu minimálne bronzu – nielen z EH 2019, ale aj z ME, pretože boxerský turnaj v Minsku má zároveň status európskeho šampionátu – má vďaka postupu medzi kvarteto najlepších boxer Andrej Csemez, ktorý úspešne prechádza turnajom v kategórii do 75 kg.

V utorkovom štvrťfinále jeho víťazné ťaženie nezastavil ani Migel Cuadrado Entrena, ktorého zdolal 4:1.

So semifinálovým súperom ešte nevyhral

Vlaňajší víťaz otvorených majstrovstiev Európskej únie Csemez sa môže tešiť na semifinále, v ktorom ho v ringu čaká Ukrajinec Olexandr Chyžňak, majster sveta i Európy, s ktorým zatiaľ dvakrát prehral. „Ak vyhrám ďalší zápas, tak to bude najväčší úspech,“ odvetil Csemez, ktorého citoval web olympic.sk, na otázku, či je preňho postup do semifinále životný úspech, väčší než vlaňajší triumf na majstrovstvách Európskej únie vo Valladolide.

Slovenskou boxerskou nádejou je aj Matúš Strnisko, ktorý sa stal v Minsku štvrťfinalistom. V osemfinálovom 2. kole kategórie do 81 kg s prehľadom zdolal Ukeho Smajliho zo Švajčiarska 5:0 a vo štvrťfinále nastúpi proti Talianovi Simonemu Fiorimu.

Voľnoštýliar Achsarbek Gulajev prehral vo svojom úvodnom zápase v kategórii do 74 kg s Ukrajincom Vasilom Michajlovom (2:3. Keďže jeho premožiteľ sa nedostal do finále, Gulajev nebude mať šancu bojovať v stredajšej repasáži. Jeho účinkovanie sa skončilo po prvom súboji.

Bačíková na predposlednom mieste

Slovenská bedmintonistka Martina Repiská neuspela vo svojom druhom súboji základnej B-skupiny vo dvojhre žien na II. európskych hrách v Minsku. Rodáčka zo Zvolena prehrala v utorok s druhou nasadenou Miou Blichfeldtovou z Dánska 0:2 na sety, keď v oboch uhrala jedenásť bodov (11:21, 11:21). Repiskú v stredu čaká duel o 2. priečku v skupine s Češkou Kateřinou Tomalovou.

Cyklistka Alžbeta Bačíková obsadila predposledné 28. miesto v časovke žien na 28,6 km. Zlato získala Švajčiarka Marlen Reusserová, za ktorou Slovenka zaostala o viac ako šesť minút. V rovnakej disciplíne mužov bol na tom z dvojice Slovákov lepšie Marek Čanecký, ktorého klasifikovali na 23. mieste s viac ako trojminútovým mankom na domáceho víťaza Vasila Kirijenku. Patrik Tybor uzatváral tretiu desiatku (30.) výsledkovej listiny obsahujúcej 37 mien, keď zaostal o takmer 4 minúty.

V lukostreľbe už v 1. eliminačnom kole prehrala Denisa Baránková, ktorá v olympijskom luku podľahla Dánke Randi Degnovej 2:6. V celkovom poradí Slovenka obsadila 33. priečku.

Viac k témam: Európske hry v Minsku
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenský boxer Csemez má na európskych hrách v Minsku istotu medaily, nádej má aj Strnisko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *