Home / EKONOMIKA / Transpetrol kontroloval vzorky ropy z Ruska, pokračuje v štandardnom režime prepravy

Transpetrol kontroloval vzorky ropy z Ruska, pokračuje v štandardnom režime prepravy

BRATISLAVA 25. júna (WebNoviny.sk) – Spoločnosť Transpetrol, a. s., po vyhovujúcich výsledkoch odobratých vzoriek pokračuje v štandardnom režime prepravy ropy v požadovanom množstve a kvalite pre svojich odberateľov.

Spoločnosť v utorok informovala, že ako jediný prevádzkovateľ slovenského ropovodného systému preberá ropu na prečerpávacej stanici v Budkovciach za prítomnosti ruských a ukrajinských prevádzkovateľov ropovodu Družba.

Rozbory vykonal aj Unipetrol

Pri procese odovzdávania a prijímania ropy sú vyhodnocované kvantitatívne a štandardné kvalitatívne parametre uvedené v protokoloch pre odovzdávanie a prijímanie ropy. Jedným z prijatých opatrení na predchádzanie rizika kontaminácie ropy v budúcnosti je aj vyhodnocovanie veličiny obsahu organického viazaného chlóru v rope v zmysle platnej normy pre preberajúcu ropu (menej ako 10 ppm), ktoré sa vykonáva v akreditovanom laboratóriu spoločnosti MOL v Maďarsku,“ uviedol Transpetrol pre agentúru SITA.

Vzorky a následne laboratórne výsledky kvalitatívnych parametrov prijímanej ropy sú bezodkladne poskytované odberateľom na základe ich žiadosti. Vzorky ropy sa zároveň poskytujú aj českému odberateľovi Unipetrol, ktorý vykonal externé kontrolné rozbory.

Rozpor s rozborom v Maďarsku

Na základe nich ropa z 22. júna tohto roka nevyhovovala kvalitatívnemu parametru, a to konkrétne obsahu organického chlóru, čo je v rozpore s výsledkami z rozborov akreditovaného laboratória v Maďarsku.

V záujme eliminovania akýchkoľvek pochybností o kvalite ropy prepravovanej do Českej republiky bola českému odberateľovi poskytnutá arbitrážna vzorka pre opätovné kontrolné meranie,“ dodal Transpetrol.

Viac k témam: ropa, Transpetrol
Zdroj: Webnoviny.sk – Transpetrol kontroloval vzorky ropy z Ruska, pokračuje v štandardnom režime prepravy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smernica Európskej únie by mala urobiť poriadok v označení „eko“ a ochrániť zákazníkov pred zavádzaním

Rastúci počet „zelených“ označení na obaloch bez porovnávacích údajov je nielen neprehľadný, ale často aj zavádzajúci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *