Home / EKONOMIKA / Bankovníctvo / Fio banka upozorňuje na podvodné e-maily, klientov nabádajú na aktualizovanie účtu

Fio banka upozorňuje na podvodné e-maily, klientov nabádajú na aktualizovanie účtu

BRATISLAVA 25. júna (WebNoviny.sk) – Fio banka zaznamenala ďalšiu vlnu podvodných e-mailov, ktoré vystupujú ako správy od banky. Ide o tzv. phishing.

E-mail treba hneď zmazať

Podvodná správa klientov nabáda, aby klikli na priložený odkaz a svoj účet aktualizovali. „Fio banka podobné správy neposiela,“ upozorňuje banka klientov na svojej internetovej stránke. Zároveň vyzýva, aby na odkaz neklikali a e-mail hneď zmazali.

Aj keby stránka vyzerala ako naša prihlasovacia stránka do internetového bankovníctva, v políčku s internetovou adresou musí byť uvedené https://ib.fio.sk/ib/login a ikona zámku musí vždy predstavovať certifikát, ktorý dosvedčí, že sa skutočne nachádzate na stránkach Fio banky,“ uvádza banka. Internetové stránky, na ktoré smeruje odkaz z falošného e-mailu, sú už podľa vyjadrení banky zablokované.

Venuje sa vedeniu účtov

Fio banka, a.s. pobočka zahraničnej banky spolu s ďalšími spoločnosťami tvoria finančnú skupinu Fio, ktorá sa od roku 1993 zaoberá poskytovaním služieb na kapitálových a finančných trhoch. Bola založená a je ovládaná českými majiteľmi.

Do spektra jej služieb patrí vedenie bežných a termínovaných účtov, sprostredkovanie investícií do akcií, ETF a futures na zahraničných trhoch, poskytovanie úverov pre obchodovanie s cennými papiermi, úverov na menu a ďalšie služby.

Viac k témam: Fio banka, podvodné e-maily, podvodníci
Zdroj: Webnoviny.sk – Fio banka upozorňuje na podvodné e-maily, klientov nabádajú na aktualizovanie účtu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dolár mierne oslabil oproti jenu aj voči euru, Fed zrejme zníži svoju hlavnú úrokovú sadzbu

Oproti japonskému jenu dolár klesol na 107,88 JPY/USD z piatkovej úrovne 107,90 JPY/USD.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *