Home / SVET / Renovácia sídla princa Harryho a vojvodkyne Meghan stála Britov 2,4 milióna libier

Renovácia sídla princa Harryho a vojvodkyne Meghan stála Britov 2,4 milióna libier

LONDÝN 25. júna (WebNoviny.sk) – Renovácia sídla vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu vyšla britských daňových poplatníkov na 2,4 milióna libier (2,7 milióna eur), ukázali účty kráľovskej rodiny zverejnené v utorok.

Rezidencia princa Harryho a jeho ženy Meghan zvaná Frogmore Cottage v blízkosti zámku Windsor prešla nákladnými úpravami. Z piatich objektov spravili jednotný domov pre novopečených rodičov a ich syna Archieho. Vnútorné zariadenie, doplnky aj nábytok viktoriánskeho sídla si pár hradil sám.

Účty tiež ukázali, že britská monarchia stála daňových poplatníkov v účtovnom roku 2018-2019 približne 67 miliónov libier (75 miliónov eur). To je nárast o 41 percent v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Nárast výdavkov je spojený najmä s nevyhnutnými nákladmi na renováciu Buckinghamského paláca v Londýne. Ten v tejto súvislosti oznámil, že kráľovská rodina absolvovala za zmienené obdobie 3 200 oficiálnych akcií a privítala v kráľovských palácoch a na iných podujatiach 160-tisíc hostí.

Viac k témam: Buckinghamský palác, Frogmore Cottage
Zdroj: Webnoviny.sk – Renovácia sídla princa Harryho a vojvodkyne Meghan stála Britov 2,4 milióna libier © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *