Home / SLOVENSKO / Poslanci budú opäť vyberať mená kandidátov na sudcov, v parlamente bude ďalšia voľba

Poslanci budú opäť vyberať mená kandidátov na sudcov, v parlamente bude ďalšia voľba

BRATISLAVA 25. júna (WebNoviny.sk) – Nekonečný príbeh voľby kandidátov na ústavných sudcov v parlamente pokračuje aj v utorok po 17.00.

Vo štvrtok prešiel iba Procházka

Poslanci hľadali chýbajúcich sudcov v tomto roku už štyrikrát, pričom z požadovaného počtu 18 kandidátov ich zatiaľ zvolili iba 13. Vo štvrtok bol zo 16 uchádzačov v tajnej voľbe zvolený iba Radoslav Procházka.

Blízko k hranici zvolenia bol Ladislav Duditš so 70 hlasmi poslancov a tiež štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Edita Pfundtner, ktorá získala 69 hlasov. Úspešný kandidát musel vo štvrtok získať minimálne 73 hlasov.

Na súde chýbajú 16 sudcovia

Do voľby na júnovej schôdzi parlamentu sa prihlásilo 16 uchádzačov, z ktorých väčšina už kandidovala v predošlých voľbách. V utorok budú poslanci vyberať z 15 mien, keďže spomínaný Radoslav Procházka vo štvrtok prešiel.

Kancelária prezidenta viackrát potvrdila, že prezidentka Zuzana Čaputová bude menovať sudcov, až keď dostane definitívny a kompletný menoslov. Na Ústavnom súde SR stále chýbajú šiesti sudcovia z trinástich a košická inštitúcia funguje preto od februára v obmedzenom režime.

Kandidáti na sudcov Ústavného súdu SR – piata voľba

(utorok – 25. jún 2019)
Katarína Čechová, Rudolf Čirč, Ladislav Duditš, Michal Ďuriš, Libor Duľa, Boris Gerbery, Martina Jánošíková, Štefan Kseňák, Peter Kubík, Michal Matulník, Peter Melicher, Zuzana Pitoňáková, Edita Pfundtner, Peter Straka a Robert Šorl.

Viac o téme: Voľba ústavných sudcov

Viac k témam: Národná rada SR, Ústavný súd SR, voľba ústavných sudcov
Zdroj: Webnoviny.sk – Poslanci budú opäť vyberať mená kandidátov na sudcov, v parlamente bude ďalšia voľba © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Jednoduchší, príjemnejší a menej komplikovaný život s každým výrobkom Gorenje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *