Home / POLITIKA / SULÍKOVCI chcú zabrániť HARABÍNovi kandidovať do NR SR. Podarí sa im to?

SULÍKOVCI chcú zabrániť HARABÍNovi kandidovať do NR SR. Podarí sa im to?

Známy člen sulíkovcov – poslanec Alojz Baránik sa rozhodol využiť svoju poslaneckú funkciu a navrhuje, aby sudcovia, ktorí kandidujú vo voľbách, už nemohli ďalej súdiť.

Minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) predložil do parlamentu novelu sudcovského zákona a to v parlamente využili sulíkovci.

Na predloženie gálovej sudcovskej novely zareagoval poslanec Baránik (Sas) a žiada, aby sudca, ktorý uvažuje aj o politickej kariére si vybral, „či chce talár, alebo kreslo v Národnej rade.“

Loading…

Je viac ako isté, že poslanec Baránik chce týmto spôsobom vyšachovať z najbižších volieb do NR SR sudcu NS SR Štefana Harabina,  ktorý neúspešne kandidoval na slovenského prezidenta. Sudca Harabín sa po porážke v prezidentských voľbách vrátil na Najvyšší súd v Bratislave a ďalej súdi. To sa nepáči sulíkovcom a údajne ich návrh podporujú aj iné strany, ktorých preferencie sa pohybujú na hranici zvoliteľnosti a obávajú sa vstupu Štefana Harabína do parlamentnej politiky.

Návrh novely poslanca Baraníka.

 

 

Návrh Alojza Baránika (Sas) podporili svojimi podpismi najmä sulíkovci. V kuloároch parlamentu sa však podľa dôverných informácii DENNÍKa POLITIKA živo diskutuje o pripojení k tomuto návrhu aj zo strany iných strán.

Poslanec Baránik v minulosti aktívne podporoval v prezidentskej kampani Róberta Mistríka a po jeho odstúpení prezidentku Zuzanu Čaputovú.

O stanovisko k návrhu sulíkovcov sme požiadali aj JUDr. Harabína. Okamžite po jeho vyjadrení prinesieme čitateľom DENNÍKa POLITIKA stanovisko JUDr. Harabína v úplnej a necenzúrovanej podobe.

Ján Blaško

Aktualizované 26. júna 2019 – Zákon proti sudcom v politike bol parlamentom schválený. Viac TU

 

Zdroj info: TU

Loading…

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

VIEME PRVÍ: Známy politológ chce byť europoslancom

Informácie zo sobotňajšieho utajené stretnutie priaznivcov známeho politológa Jána Baráneka v bratislavskom hoteli Apolo prenikli …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *